Wedstrijdverslagen seizoen 2002 - 2003

7 september 2002: Pancratius zat. 3 - Jos/Watergraafsmeer zat. 3 (4-0) 6-2

Remco 1x, Maurice 2x, Emiel 1x. MARK VAN BAAR !!! 1x, Awet 1x

We hadden niet te klagen over wissels vandaag. Met 15 man konden we de eerste wedstrijd
van het seizoen beginnen. De wedstrijd begon goed voor ons. Voor iedereen het doorhad scoorde Remco een hakje a la Madjer 1-0. De combinaties waren redelijk al kwam niet elke pass aan. We kampten met het aanpassingssyndroom d.w.z dat we het spel moesten maken, omdat de tegenstander beneden maat was en met tien man speelden.De tweede goal was een knappe van Emiel onze nieuwste aanwinst en een hele goeie ook! Maurice viel in voor Remco en kon gelijk zijn visitekaartje afgeven door 2x maal te scoren binnen 10 minuten. ( dit geeft hoop voor het seizoen). De tweede helft begon voortvarend. Een bijna op maat gespeelde bal van mij op Mark en de tegenstander mocht simpel een tegentreffer aantekenen. Ook in deze helft waren we een beetje tegen onszelf aan het voetballen en kozen we vaak voor de moeilijke weg. Gelukkig was Van Baar aanvallend in zijn hum en mocht zijn eerste doelpunt in dit elftal noteren. Hulde!!!!! Het hoogtepunt was onze zesde goal die vanaf de verdediging opgezet werd. Jordy op René, René op Maurice, Maurice op Emiel en Emiel op Awet ( lijkt wel een orgie!) die knap afrondde. Jos scoorde nog eenmaal tegen, maar dat is bijzaak. Ik blijf erop hameren dat we elke wedstrijd onze eigen spel blijven spelen en dan zouden we weer een mooie plek op de ranglijst kunnen krijgen.

René

14 september 2002: HBOK 3 - Pancratius 3 (0-0) 2-0

Vandaag kwamen we tegenover HBOK te staan, een tegenstander die we nog kenden van vorig seizoen. Thuis verloren we en bij hun wonnen we. André was toen erg goed. Dit keer was hij beter, net voor de wedstrijd had hij HBOK gevonden!!!!!! Een goed voetballende tegenstander, zulke tegenstanders liggen ons . Dan spelen we zelf ook goed. Vooral de eerste helft was daar veel van terug te zien, omdat we eigenlijk de gehele eerste helft beter waren en geen kansen weggaven. We verzuimden die ene treffer te maken die we hard nodig hadden. Een batterij aan kansen die onbenut bleven. Zelfs alleen voor de keeper was te veel gevraagd. Het lag niet aan ons spel, dat zat wel snor, maar het afmaken speelden ons parten. De wet in het voetbal gaat alsvolgt; je moet scoren anders kan je niet winnen!!!!! Wat wij niet deden, deed de tegenstander in de tweede helft wel. De kansen benutten die ze kregen. Zo gingen we dus met 2-0 het schip in, ondanks dat we in de tweede helft weer een paar keer alleen voor hun keeper kwamen. . Volgende week de kansen die we krijgen, zeker in de eerste helft, medogenloos afstraffen anders wordt het moeilijk om bovenin mee te draaien. Dus alles op scherp weer de volgende partij!!!!

René

21 september 2002 Pancratius 3 - Taba 2 3-0

Doordat de tegenstander maar 7 spelers op de been kan brengen spreken we vooraf een uitslag van 3-0 af. René, Erwin en Maurice doen met Taba mee. De wedstrijd is slecht. Uiteindelijk spelenwe met veel moeite met 3-3 gelijk. De doelpuntenmakers hebben pech, want we tellen deze goals (Wilco, André en Jordy) niet mee in de topscorerslijst.
28 september 2002: ABN AMRO 3 - Pancratius 3 (1-1) 5-2

Na vorig seizoen nog 2 keer van ABN te hebben gewonnen, moesten we nu onze grootste nederlaag ooit incasseren. Zonder de verdediging van deze zaterdag te kort te doen, moesten we wel 4 verdedigers en nog 3 andere spelers missen. Met wat aanvulling bleek ons elftal te bestaan uit erg veel spitsen. Toch begonnen we niet slecht en we hadden het betere van het spel met een bal op de paal van Emile. De 1-0 van ABN was dan ook tegen de verhouding in. Uit een mooie pass van Emile scoorde Danny beheerst de gelijkmaker. De 2-1 viel net voor of na rust. Na de rust speelden we met nog een aanvaller meer. Toen Guus de bal veroverde en Danny weer scoorde (2-2) moesten we de punten gaan pakken. Uit een harde vrije trap scoorde ABN een kwartier voor tijd echter een mooie goal waardoor de chaos bij ons erg groot werd. De passing was onzuiver, er werd niet meer gedekt en de verdediging en de rest van het elftal lagen steeds verder uit elkaar. De 4-2 was de beslissing en door de 5-2 werd het nog eens een keer extra pijnlijk. Weer een onnodige nederlaag. Een incidentje is uitgesproken en zal niet meer voorkomen!!!

Ronald B.

5 oktober 2002: Pancratius 3 – Purmerend 2 (5-0) 6-1

Ondanks een selectie van 17 spelers kwamen we dankzij een gastkeeper precies op 11 spelers. We moesten dus vol aan de bak tegen allemaal jonge jongens die op de derde positie stonden. Purmerend liet de bal goed rond gaan en we moesten veel achter ze aan lopen. Toch konden ze mede dankzij onze gastkeeper geen kansen krijgen. Wilco kon met acties vanaf links vaak goed opkomen en daaruit maakte hij de eerste goal (1-0). We gingen goed door, zonder al te veel balverlies, zoals in de voorgaande wedstrijden. André won de sprint van de keeper en passeerde deze zonder om te vallen (2-0). Uit weer een actie van Wilco kwam de bal bij Maurice. De keeper kon de bal niet vasthouden en Bakker kon ook eindelijk weer eens scoren (3-0). Purmerend was de weg al kwijt toen Maurice uit een mooie stift de 4-0 scoorde. Even later scoorde Awet vanaf het middenveld omdat de keeper nog naar zijn doel wandelde (5-0). Na rust bleef Purmerend ons terugdringen, maar bleven grote kansen uit. Toch werd het 5-1 uit een goede actie van Purmerend. Ondanks de ruime marge bleven we doorvechten en kansen krijgen. De keeper kon nog redden op een kopbal van Maurice op de doellijn. Het schot van Maurice ging nogal ver over en naar de bal wordt nu nog gezocht.
12 oktober 2002: AFC 3- pancratius 3 (1-1) 3-1 Maurice 1x

Ik vonde de eerste helft gelijk opgaan. We kwamen er geregeld uit en kregen wat kansjes. Dat gebeurde ook bij afc. Het was maurice echter die de 1-0 aantekende voor ons. Het was een mooie actie die hij afrondde met een listig balletje langs de keeper. Daarvoor hadden we al een penalty moeten krijgen, die niet gegeven werd. Het was immers een thuiswedstrijd voor afc en dat zegt gelijk al genoeg. Het doelpunt van afc was gemaakt met enig fortuin. Ik keerde in eerste instantie een schot, maar de bal kwam toch nog voor hun voeten en ze konden de gelijkmaker inschieten. De rust gaf dan ook een 1-1 op het scorebord aan. Na de thee bleven we naar mogelijkheden zoeken om op voorsprong te komen, zonder resultaat. Een corner van afc werd nog van de doellijn gehaald, de rebound was goed uitgevoerd en de bal belandde dan ook in het dak van het doel. Hun derde doelpunt was een lachertje. De scheids beloonde een schwalbe met een penalty. Protesten hielpen echter niet en ook de intimidatie naar de strafschopnemer mocht niets uithalen. 3-1 voor afc. Een onterechte uitslag, een gelijkspel had meer op zijn plaats geweest. Afc kan bij ons ook nog wel wat verwachten… en dat zal niet in hun voordeel zijn.

Rene J.

26 oktober 2002: Pancratius 3- dwv 2 (0-1) 2-2 Erwin 2x

Uit de stand is op te maken dat dwv geen slechte tegenstander is. Dat komt ons goed uit
Over het algemeen, want dan spelen wij ook niet slecht. Voor aanvang hadden we 2 probleempjes. De scheidsrechter had afgezegd en mike had afgebeld, omdat hij ziek was. De oplossing was mark fluiten en ik spelen of mark spelen en ik fluiten. Het werd het laatste, mede omdat we haast geen achterhoede spelers hadden. Het was heel vreemd voor me om te fluiten, ik had het nooit eerder gedaan en toen de wedstrijd begon had ik de neiging om me aan te bieden en mee te gaan voetballen, maar ja Ik mocht de bal niet toucheren. De wedstrijd ging gelijk op en aan beide kansen werden kansen gecreeerd. Ik liet veel toe, vooral de handsballen liet ik doorgaan om het spel niet te veel laten doodbloeden. Het was dwv dat op een 1-0 voorsprong kwam. Op dat moment terecht, want pancratius voetbalde niet erg effectief. In de tweede helft vond ik dat we iets beter in de wedstrijd zaten. Een fout van dwv in de verdediging werd door erwin mooi afgerond. Even later mocht hij een terecht gegeven strafschop, jegens hands, binnen schieten. Helaas werd de voorsprong niet behouden, want een aanvaller van dwv kopte de bal knap binnen. Een terechte uitslag, al had Maussie de grootste kans op een 3-2 overwinning. Hij faalde jammerlijk.

Rene J.

2 november 2002: 6-0 overwinning (OF 5????)

Sporting Noord 3 -Pancratius 3 0-5 (0-1)

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat we overwicht hadden. Dat resulteerde in een vroege treffer van Remco die een lage voorzet van Andre kon binnen tikken. Waren we wat zuiniger met balbezit geweest dan hadden we al een goaltje meer kunnen maken voor de rust. Sporting Noord kon weinig inbrengen, mede dankzij de gesloten verdediging. Vooral Maikel had alles voor het zeggen achterin. Hij speelde een zeer goede pot vandaag. In de tweede helft werden een paar wissels toegepast en waren wat verschuivingen noodzakelijk. Zelf belandde ik van links half naar de spits. Dat wierp zijn vruchten af. Een steekpass op Emiel, die netjes afrondde. Het derde doelpunt kwam voort uiteindelijk uit een slim breedtepasje van Awet op Rene, die geen seconde nadacht en het balletje langs de keeper pegelde. Sporting Noord hield het niet meer bij en wij kwamen nog beter op dreef. En aanval opgebouwd over verschillende schijven bracht de bal op mijn hoofd en dat was nummer 4. doelpunt nummer 5 kwam van de voet van Wilco die alert reageerde op een halfgestopte vrije trap van Emiel. Verder kan ik melden; Mark H dacht in eerste instantie, ik blijf op de auto van Rene passen; Hij gooide de deur dicht met zijn jas ertussen, en vast zat hij. Erwin had goed gespeeld, dat was een inkopper voor John, die Erwin aanvulde:"alleen iets meer breed moeten houden", het gezicht van Erwin veranderde van een lach naar een sip gezicht. Gregor heeft moeite met het roepen dat hij vrij staat, reden; geen lucht om te roepen!!!!!

René

16 november 2002: Pancratius zaterdag 3- Volewijckers zaterdag 2 (0-1) 1-4 erwin 1x

Na zo een driekwartier gewacht te hebben totdat er een kleedkamer vrij was ( de jochies die in onze kleedkamer zaten bleken nog een helft te moeten voetballen! Pancratius, hoe is dit mogelijk?) kon de wedstrijd aanvangen. De scheidsrechter was Mark, omdat Arie er niet was. Tegen Volewijckers toch jammerlijk Mark niet in het veld te hebben. In de wedstrijd bleek gelukkig dat we Mark niet echt misten, in positieve zin, want het waren wij die de wedstrijd dicteerden. We maakten het spel, kregen de meeste kansen en kwamen toch achter, helaas. De eerste kans voor ons kwam van mijn voet, ik werd goed in stelling gebracht en zou vol uit kunnen halen, het werd een schotje dat voorlangs ging. Die andere kwam tot stand door een mooie combinatie tussen Emiel en mij, waar Emiel voor eigen succes ging en beter had kunnen afgeven op Remco die vogelvrij voor het doel stond. Toen dacht Mark van Baar, laat ik gaan handballen en roerde de bal met zijn handen, een natuurlijke reactie overigens, en de scheids kon niks anders doen dan de bal op de stip te leggen, 0-1. De tweede helft waren wij die het betere van het spel hadden alleen Volewijkers had de joker ingezet, zodat wij snel voor joker gezet werden. Die spits was niet te houden en legde snel de 0-2 erin. Daarna kregen wij weer 2 hele vette kansen. Ik, 1 op 1 tegenover de keeper, een schijnbeweging, de keeper blijft staan en ik probeer langs hem te schieten, maar hij had hem. De tweede; Emiel krijgt de bal d.m.v. een steekpass van mij, en komt ook oog in oog met de keeper. Helaas won de keeper weer. Het was de scheids die ons leidde naar een doelpunt; hij gaf een kadootje, een penalty voor ons, na een correcte sliding van Volewijckers. Erwin benutte hem feilloos. Daarna was het de joker weer van Volewijckers die de wedstrijd definitief besliste door 2x te scoren. Die jongen hoort niet in deze klasse thuis. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld, we hadden het betere van het spel, minimaal een gelijkspel was op zijn plaats geweest, helaas niet de werkelijkheid, Volgende keer beter!!!!!!!!!!

Rene J.

23 november 2002: WVHEDW - Pancratius 3 2-4 (0-2)
Erwin, Jordy, Maurice, Rene J.

Vandaag waren de omstandigheden gunstig en ongunstig. het was prachtig voetbalweer, maar het veld was zwaar om een wedstrijd fatsoenlijk te spelen. Dat kon je merken ook, want je zag dat het tempo laag was en van goed voetbal was niet echt sprake. Het eerste doelpunt viel ook uit een corner, die voor de voeten van Erwin belandde en hij kon simpel intikken. De tweede was ook uit een corner en die bal viel voor de voeten van Jordy: 0-2. WV-HEDW kreeg ook de nodige kansen, doordat we ze ruimte gaven, niet kort erop zaten en ze hadden gewoon een goede spits. John was scherp en voorkwam dat ze een tegendoelpunt maakten. We gingen rusten met 0-2. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste, alleen met wat meer irritaties. De 0-3 kon Maurice maken (waarschijnlijk in buitenspel positie, maar de scheids keurde hem goed). WV-HEDW bleef erin geloven en dat resulteerde in een tegendoelpunt, een ongelukkige bal die via de paal en John achter de lijn verdween. Vervolgens creeerden we een legio aan kansen die onbenut bleven. Maussie, Erwin, Emiel, allemaal hadden ze de kans om de score op te drijven. Wederom uit een dood spelmoment scoorden we. Een fraai ingeschoten vrije trap van mij (na een goede tip van Erwin, die precies aangaf in welke hoek de bal ingeschoten diende te worden; de bal ging er dus in in de andere hoek). Een 1-4 voorsprong en een storm op het doel van ons. Mede dankzij Erwin, omdat hij heel graag de boetepot wilde spekken. Hij kon met ROOD vertrekken wegens natrappen. Een kopbal van WV-HEDW bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-4. André voorkwam waarschijnlijk nog een tegendoelpunt, omdat hij op volle snelheid nog een schot blokkeerde van de tegenstander, ondanks dat opmerkte dat hij een dagje ouder wordt en een beperkte luchtinhoud heeft. Gelukkig heeft het merendeel van het team daar last van. Ik ben benieuwd hoe het onze vakantieganger vergaat als hij weer present is!

René

30 november 2002: Beursbengels 3 - PANCRATIUS 3: (0-4) 2-4
Wilco 1x, Remco 1x, Maurice 1x, André 1x

Een tegenstander waarvan je niet van te voren kon inschatten of het nou een goed voetballend team waren of niet. Daar kwamen we snel achter, omdat we vroeg in de wedstrijd op hun goal
speelden. Veel ruimte om ballen aan te nemen en zo konden we de kansen creëeren. Al snel kwam daar een goal uit doordat Gregor een schot afvuurde die uiteindelijk bij Wilco terecht kwam en hij tikte binnen. Daarna waren Remco en Maurice aan de beurt en de vierde kwam
Van André, die in kwam glijden en met zijn LINKS de bal in het net joeg.0-4 bij rust.
Dan denk je, de tweede helft uitvoetballen, maar door de vele wissels kwam dat ons spel niet ten goede. Er kwam veel druk op onze goal en daaruit scoorde beursbengels ook 2 keer.
Af en toe kwamen we eruit en speelden dan dom, omdat we met overmacht aan spelers bij hun goal kwamen en de score niet verder uitbreidde. Nog wel kregen we penalty, omdat Wilco letterlijk tegen de grond geschopt werd (en Wilco, wie was het?). Mike achter de bal en hij schoot zeer beheerst naast. Toch een verdiende overwinning, omdat we over de hele wedstrijd gezien de betere voetballende ploeg waren.

René J.

7 december 2002: JOS/Watergraafsmeer - Pancratius 3 3-5 (0-3)
Maurice, Awet 2, Andre, Wilco K

Met de terugkeer van ons verloren 'schaap' uit Nieuw Zeeland moesten we naar JOS/Watergraafsmeer. Onze tegenstander kon slechts tien man op de been brengen en ook een scheidsrechter was niet aanwezig en dus na overleg floot ondergetekende de wedstrijd. Na een rommelige openingsfase was het duidelijk dat we deze wedstrijd makkelijk moesten kunnen winnen. We misten zoals vanouds weer de meest mooie kansen en kwamen zelfs goed weg omdat ook JOS een zeer grote kans liet liggen. Na een vloeiende aanval kwam de bal via Emile bij Andre die de bal strak voorgaf en Maurice liet dit buitenkansje niet liggen: 0-1. Uit een corner was het Awet die de 0-2 binnenknikte. Remco schoot, voor zijn Ajax-wissel, nog even een vrije trap op de lat en Mark van Baar's vrije trap met buitenkantje rechts kon gelukkig door de keeper uit de hoek getikt worden en het was Bakker die zijn succesvolle rentree op de Nederlandse velden bekroonde met een assist op André die deze keer gewoon maar met rechts inschoot: 0-3. Na de thee en de nodige omzettingen was het zowaar JOS die de 1-3 maakte en bleken we nog vol aan de bak te moeten. Uit een goed uitgevoerde counter maakte Awet zijn tweede en onze vierde goal. Daarna gingen we een soort 4-1-5 spelen en kon JOS de wedstrijd nog spannend maken en terugkomen tot 3-4. Gelukkig besliste Wilco de wedstrijd met een vrije trap in de laatste minuut: 3-5. De derde (uit)wedstrijd op rij gewonnen en volgende week is HBOK de volgende scalp.

Mark Houweling

18 januari 2003: Taba 2 - Pancratius 3 1-1 (1-0)
André 1x

Taba was dit keer compleet , dat hebben we geweten ook! Het bleek een zeer lastige opponent te zijn, doordat ze lekker voetbalden en het ons erg lastig maakte. We kwamen moeilijk van ons eigen doel af en kwamen amper tot aanvallen. Er liepen bij hun zeker vijf goede balvaste spelers rond en er werd geen ruimte weggegeven, zodat we nooit aan ons spel toe kwamen. Wij hadden de eerste helft één mogelijkheid en zij hadden er wel een stuk of vijf, waarvan er één omgezet werd in een doelpunt. 1-0 bij rust. De tweede helft was niet veel beter. Er werden 3 wissels toegepast en ook in deze helft werd vaak voor een moeilijke oplossing gekozen. Ik denk dat dat beter kan, we kunnen combineren en als de afstanden niet te groot zijn kunnen we hele mooie aanvallen maken, dat is iets om op te letten voor de volgende pot. Uit een corner werd de gelijkmaker gemaakt, de bal belandde bij André die vanuit een moeilijke hoek de bal in het dak van het doel schoot. Het was een mooie!!!! Taba bleef de betere ploeg en de meeste kansen krijgen, maar het bleef bij 1-1. maximaal haalbare.

witteflits

25 januari 2003: Pancratius 3 - ABN AMRO 3 1-6 (0-6)
Remco 1x

De trein die niet in beweging kwam;
Om 14.30 kwam hij aan. Bij ons kwam hij niet op gang, bij abn-amro wel. In treinvaart stonden we 0-6 achter. De trein reed namenlijk voorbij aan ons. We vergaten in te stappen. Bij gebrek aan verdedigers die aan de noodrem konden trekken walste abn over ons heen. Het tweede gedeelte van het traject en met windje mee ging het ons beter af. Eén man stapte in en maakte een tegentreffer. Het perron bleef verder schoon. De trein had dermate vertraging opgelopen dat de verloren tijd niet meer in te halen was. Bij het eindstation bleek de stand nog steeds in het voordeel van abn, 1-6. Het volgende traject hopen we maar op een beter resultaat.

Witte flits

8 maart 2003 Pancratius 3 - AFC 3 3-3 (1-0)
Andre, Maikel, Wilco

De wind speelde een grote rol in deze wedstrijd. Eerste helft hadden we de wind in de zeilen,om zo een voorsprong proberen te behalen in de rust. Wat een orkaan had moeten worden werd slechts een briesje, want veel tot schieten met wind mee kwam het niet .Een prachtige pass van Mark van Baar op André , die koel afmaakte, betekende de 1-0. Maurice had de wind in de rug bij een 1 op 1 situatie voor de keeper, hij moest echter te hard rennen achter zijn eigen pass. De tweede helft wind tegen en AFC maakte wel meer gebruik van de wind en dat heeft John wel geweten; was het voor de wedstrijd het windje van Maurice nu was het AFC. Al snel kwam AFC op 1-2, maar we toonde karakter. André werd even gedragen door de wind en stortte ter aarde. Een vrije trap volgde; Mike Snoeihard door de muur!! 2-2. Ging de wind liggen? Nee, met wind tegen meer kansen!!! Wilco met een actie en zijn 'sterke' linkerbeen bracht ons op 3-2! Daarna nog even alle zeilen bij zetten tot het laatste fluitje van scheidsrechter Bakker ( goed gefloten!) . Wat we niet hoopte gebeurde wel; AFC scoorde de 3-3 in de allerlaatste seconde. Helaas, maar gezien de verhoudingen, terecht.

Witte flits.

15 maart 2003 Purmerend 2 - Pancratius 3 (0-0) 0-0

Een bloedeloze 0-0? Absoluut niet, vraag maar aan Jordy! Een eitje? ook dat niet! Als kippen zonder koppen probeerde Purmerend het net te vinden. Het werd niet gevonden, want ze waren gevaarlijk tot de zestien en verder niet. Wij wilde zelf een graantje mee pikken, maar de passes en verkeerde beslissingen waren van een laag niveau. De ruimte was er wel, de uitvoering niet. (De scheids en grens werkte ook niet mee) In de tweede helft ging de beuk er in! Het spel tussen de kippetjes werd onvriendelijker. En Arie Haan deed er niks aan, hij floot niet, wanneer nodig en vice versa. De kippenpest zat er flink in, want Jordy bleek een echte Kemphaan. Incasseren en uitdelen. Daarna was het haantje de voorste, Emiel, die een ongelukkige sliding inzette. De tegenstander ging knock-out, want die kon geblesseerd van het veld. (De stand was nog steeds 0-0.) Vervolgens moest Wilco het ontgelden. Kip, ik heb je! moest de tegenstander gedacht hebben, want die kwam veel te laat en met gestrekt been in op Wilco. Duidelijk een wraakactie. Dat was gelijk de laatste actie van de wedstrijd en dat was maar beter ook. De tweede helft had werkelijk niets met voetbal te maken.

Witte Flits

22 maart 2003 Pancratius 3 - Sporting Noord 2 (1-0) 1-0 Emile 1x

Op een zonnige zaterdagmiddag gingen we tegen Sporting Noord op jacht naar de eerste overwinning in 2003. Nadat de puzzel van de opstelling opgelost was, begonnen we tegen een leuke en sportieve tegenstander. Na de vlotte 1-0 van Emiel, een prachtige aanval via Awet en André door hem afgerond, begon de machine flink te haperen. Onderlinge irritaties en het zonnetje stonden fatsoenlijk voetbal blijkbaar in de weg. Na de rust ging het soms van kwaad tot erger, mede omdat we de echte beslissing niet konden forceren. Conclusie: Twee keer op rij 'de nul', 3 punten en de eerste overwinning in 2003 en gekleurde gezichten. Meer was het niet, maar wel een feit. Volgende week tegen DWV weer 'echt' voetballen en de zegereeks uitbreiden!

Mark H.

29 maart 2003: DWV 2 - Pancratius 3 (0-2) 0-2 Remco 1x, Jordy 1x

Deze is voor emiel; BUSJE KOMT ZO, BUSJE KOMT ZO..............
Wat is broederliefde? Opgehaald worden door je broer en toch tegen de chauffeur moeten zeggen; 4 zones a.u.b.!!!!!! Hij heeft de tweede helft toch gehaald! Wat verschuivingen waren nodig om het elftal op zijn plaats te krijgen, alle posities waren bezet en het bleek een goede balans te zijn. Er werd echt leuk gevoetbald en de eindhaltes werden ook gevonden, Remco en René konden vaak het balletje in de voeten aannemen en vervolgens kaatsen of wegdraaien. Geen halte werd overgeslagen, daar Mike op het middenveld veel aanspeelbaar was. Voetballend was het misschien remise, maar qua kansen niet; de eerste goal viel uit een hoekschop die op maat op het koppie van Jordy belandde, die héél mooi de 0-1 binnen knikte. Daarna mocht Remco een levensgrote kans afmaken, die echter wijfelde tusen koppen en schieten, het werd géén van beide. Een tel later mocht hij op een pass van Wilco de 0-2 inschuiven. De tweede helft kwam dan toch Emiel erin ( hij was blijkbaar de goede halte uitgestapt) en deze helft was voetballend iets minder, maar goed genoeg om de 0-2 te handhaven. DWV heeft enkele 'shots op goal' mogen afvuren en 1 levensgrote kans om zeep helpen ( John was hem de baas), maar meer ook niet. Iedereen heeft lekker gespeeld en het liep allemaal lekker. Awet heeft nog voor de ogen van zijn blonde schone een panna mogen maken, lekker hóór!!!!!!

witte flits

5 april 2003: Pancratius 3 - HBOK 3 0-0

HBOK heeft lange tijd met drie punten onderaan gestaan. vraagje: van wie zijn deze drie punten gesnoept? van ons, ja. Dat is zuur, dus 3 punten zouden we graag in huis houden, vandaag. HBOK bleek echter een taaie en gaf achterin niet héél veel weg. Maurice had dé kans om 1-0 te maken, zijn piemel, sorry, zijn pegel belandde keihard op de lat.Bakker kon ook nog een doelpuntje meepikken, hij raakte hem niet lekker . In de tweede helft creerden we ook niet echt kansen. een vrije trap van Hannah werd nog net door de keeper gepareerd en een kopbal van Wilco ging via de lat over. Van Baar was dominant aanwezig, speelde goed en lijkt op weg naar zijn tweede gouden schoen.

Witte Flits

12 april 2003: Pancratius 3 - Beursbengels 2 (0-1) 1-1
Emile 1x

Voetballen doe je tegen de tegenstander. Wij doen het tegen ons zelf. Het blijft raar dat we tegen mindere tegenstanders moeilijk tot voetballen komen. Waarschijnlijk was het mooie weer dat meespeelde. Het liep niet als een zonnetje en donkere wolken leken boven ons samen te pakken, want Beursbengels kwam op 0-1 in plaats dat wij ,tegen deze tegenstander van dit niveau, met zeker een 3-0 voorsprong zouden moeten gaan rusten. Het werd echter niet zwaar bewolkt, maar halfbewolkt, omdat Emiel toch een schitterend goalje maakte uit een zonnig paasje van Maurice. Wat volgde waren een legio aan kansen, waarvan de ene nog mooier als de andere.De moeilijke kansen leken makkelijke en de makkelijke leken moeilijk, bijvoorbeeld; een schot van wiite flits (net ingevallen) van 20 meter belandde binnenkant paal weer in het veld.Vervolgens kreeg Remco, Maurice en Emiel nog een paar hele grote, het mocht niet zo zijn, ze gingen er niet in. Man of the match: de man in black, bakkie had een makkie!!!!

René

26 april 2003 Volewijckers 2 - Pancratius 3 (0-0) 2-1
Emile 1x

Een puike pot vandaag! voetballend waren we gelijk en de eerste helft hebben we de beste mogelijkheden gekregen. Maurice had een beste kans om te 'potten', maar zijn bal ging voorlangs. Het centrale verdedigingsduo was weer opperbest, want de spits van Volewijckers stond steeds 'snooker'. Normaal zou hij er een stuk of drie gepot hebben, vandaag kon hij geen potje breken. 0-0 bij rust. De tweede helft ging de witte flits in het zwarte tenue (op doel) en Guus kwam op links half, Emiel verving Remco in de spits. Het was ook Emiel alias ' Van Duin' die een fout in de defensie afstrafte en ons op een verdiende 1-0 zette. Uit een corner kreeg Volewijckers de bal in the pocket, van meerdere kanten hoorde ik dat er 2 ellebogen aan vooraf gingen, dus de scheids had moeten fluiten voor een overtreding. Helaas toch de 1-1. Op een gegeven moment zag ik Mike een bal krijgen, waarvan ik zeg; Mike, op de pantoffel in het kruis!!.Mike dacht daar ook zo over, alleen de uitvoering ontbrak. Hoge Bomen vangen veel ballen......... van Mike. Volewijckers hield de 3 punten toch thuis, omdat Hans een 'panna' kreeg en de speler de bal voor wou zetten, maar per ongeluk een geweldige lob werd, die achter mij in het doel belandde. Hij bood zijn excuses niet eens aan!!!! belachelijk!!!! 2-1 voor de thuisploeg . één punt hadden we zeker wel verdiend in deze pot.

hannah

17 mei 2003 Pancratius 3 - WV-HEDW 9 (1-0) 2-1
Emile 2x

Een thuiswedstrijd die uit is gespeeld. Het ging om de vierde plek in het eindklassement. De klas was er klaar voor, dat bleek ook meteen in de eerste helft, er werd klasse gespeeld. de individuele klasse van emile kwam meermalen boven water. hij had zeker 4 opgelegde kansen, waarvan hij er één benutte. dit was wel een wonderschoon doelpunt!! Er werd geknokt (ook door jordy, figuurlijk gezien) en veel kansen gecreëerd. Tegen het eind van de eerste helft kreeg WV-HEDW ook nog een grote mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. De gelijkmaker bleef niet uit, door verslapping aan het begin van de tweede helft kopte een speler van WV-HEDW de bal mooi in. Gelukkig bleef het daarbij, want opnieuw kregen we kansen Een voorzet van André werd netjes afgerond door Emiel. Hiermee werd hij, tot teleurstelling van Maurice en Awet de TOPSCORER van Pancratius 3 met het enorme aantal van 8 doelpunten!!!!!!! (Bakker heeft connecties met EL QUAIDA; in het veld was el quaida aan het zuigen en Bakker verzocht daarop om een dikke smakkerd, maar el quaida hapte niet)