Wedstrijdverslagen seizoen 2003 - 2004

6 september 2003 RAP 4 - Pancratius zat 3 (1-1) 2-1 (Remco 1x)

De eerste wedstrijd van het seizoen. De start was aardig. Zonder een oefenduel gespeeld te hebben wisten we elkaar in de eerste 15 minuten te vinden. Dat resulteerde in een 0-1 voorsprong door een weergaloze goal van Remco. Hij kreeg  een hoge bal op rechts aangespeeld en liet hem 1 keer stuiteren, waarna hij hem op zijn Predator achter de verbouwereerde keeper in het net joeg. Dit was gelijk het hoogtepunt van de wedstrijd voor ons. Het was RAP dat het iniatief nam en kans op kans kreeg. Ronald werd op rechts gepasseerd en de voorzet werd knap achter John gekopt. Vogelvrij stond de speler van RAP. Dat krijg je als men de niet met zijn mannetje meeloopt en kort dekt. Het is aan John te danken dat er niet meer doelpunten vielen en dat we konden rusten met 1-1. De tweede helft gaf een weinig anders spelbeeld. Rap was de technisch betere ploeg en kreeg wederom grote kansen. Helaas kwam er een lullig doelpunt tot stand, die leidde tot de 2-1;  een intikkertje van Rap, voorafgegaan aan een overduidelijke handsbal. André flipte, maar de scheids was onverbiddelijk. 2-1 voor RAP.

Witte Flits

13 september 2003 Pancratius 3 - AFC 4 (1-3)  3-4
(Mark van Baar 1x, Emile 1x, Erwin 1x)

De tweede wedstrijd van het seizoen. De start was opnieuw aardig maar al snel bleek dat de passing matig was en het elftal niet goed 'stond'. De levensgevaarlijke spits van AFC profiteerde regelmatig van de snelle counters van AFC en het was aan John te danken dat het na een kwartier bij 0-1 bleef. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en na een afgeslagen corner besloot Mark van Baar een keer niet een vliegtuig uit de lucht te schieten maar joeg de bal in de bovenhoek, 1-1. Helaas was het AFC dat 2x profiteerde van persoonlijke fouten en met een 1-3 achterstand gingen we rusten. Na de rust een Pancratius met een nieuw elan en de wil om de achterstand om te buigen. Daarvoor kregen we veel kansen maar alleen Emile maakte de aansluitingstreffer. Vlak daarna opnieuw een fout bij ons en dus de 2-4. Niet opgevend en met veel risico's bleven we aanvallen maar Erwin was de enige die nog scoorde. Een 'controversieel' doelpunt waarbij onze scheids goed door liet spelen. Helaas na 2 wedstrijden nog 0 punten maar volgende week weer nieuwe kansen!

Mark Houweling

20 sept 2003 TABA 2-Pancratius 3 (1-0) 2-4
(Ronald 2x!!, Chris 1x, Jordy 1x)

Een vervelende ploeg om tegen te voetballen. Veel kansen voor TABA in de eerste helft en wij kwamen er moeilijk uit. Taba kwam daardoor ook op 1-0 , ook de stand waarmee we gingen rusten. Na de tactische woorden van Chris in de rust;, de verdediging begint bij de aanvallers'", kwamen we er beter uit in de tweede helft. Onze eigen Bakker scoorde de 1-1, dit moet in de krant, bij deze dus. Een van richting veranderde bal verdween bij de keeper in de korte hoek. toen was het de beurt aan praatjesmaker Jordy, die een pass van chris netjes afrondde, 1-2. De voorsprong hielden we niet vast, want Taba scoorde uit een mooie vrije trap de 2-2. De druk kwam toen weer bij ons terecht, maar Taba kon niet scoren en wij wel. Een vrije trap aan de linker buitenkant werd genomen d.m.v. een dubbele één twee van René en Chris. Chris poogde te schieten, maar het schot werd geblokt en de bal vloog ' kijk omhoog sammie'' over de verdediging. Iedereen wilde al terug lopen voor de doeltrap, maar tot ieders verbazing en tot grote verbazing van Chris plofte het balletje in het netje, 2-3. Toen was het weer de beurt aan Bakker die uit een harde lage voorzet van Chris de bal droog en hard in het doel schoot, 2-4. De overwinning is te wijten aan een grote inzet in de tweede heft, het meespelen van Chris en een paar fantastische reddingen van John, waarvoor HULDE!!!!!!!

Witte Flits

27 sept 2003 Pancratius 3  - Ouderkerk 3  (1-1) 3-1
Danny 2x, Grégor 1x

Zonder onze 'topscorer' Ronald B. die zich noodgedwongen in het zwarte pak moest hijsen begonnen we tegen Ouderkerk. Daar we niet compact genoeg speelden hadden de gasten een optisch overwicht en hadden onze hulp nodig om zelfs John kansloos te laten. Opnieuw op achterstand herpakten we ons en dit bracht goede kansen voor o.a. Danny, Maurice en Remco. Gelukkig bleek hun verdediging ook in een goede bui door een lange pass van Jordy compleet te missen en het was Danny die beheerst de verdiende gelijkmaker binnenschoof. Na wat omzettingen in de rust en het inbrengen van Awet drukten we door en na goed doorzetten van Wilco was het opnieuw Danny die de 2-1 binnenschoot. Diezelfde Danny stuurde vlak daarna met een mooie pass Grégor weg en die ramde de bal werkelijk door de touwen. Een mooie bekroning van een puike wedstrijd van zijn kant en zijn eerste goal van zijn Pancratius carrière! Wat een primeurs dit seizoen toch. Opnieuw een overwinning door een grote inzet van iedereen waarbij John & verdediging niets meer weggaven, de slag op middenveld gewonnen werd door Grégor & co en Remco & Maurice voorin een constante dreiging voorin waren. Met de drie punten in de tas op naar de volgende scalp die Geuzen Middenmeer heet!

4 okt 2003 GeuzenMiddenmeer 2 - Pancratius 3  ( 0-1)  3-1  Awet 1x

Met ongeveer 4 spelers aanwezig een half uur voor de wedstrijd op sportpark Voorland (en dus niet sportclub Voorland) begon de voorbereiding al weer niet optimaal. (Het blijkt dat eerder vertrekken vaak meer ruimte geeft om op tijd te komen en de juiste club te vinden). Door blessures, werk, verhuizingen en ziekte is de selectie niet zo groot meer, maar met precies 11 spelers beginnen we toch redelijk aan de wedstrijd. Ondanks de aanwezigheid van 11 meningen bereiken we verderop in de 1e helft een redelijk niveau. We krijgen kansen en uit een voorzet van Bakker scoort Awet met het hoofd. Er moeten er nog wel een paar kunnen volgen tegen de hekkesluiter die nog wacht op een eerste doelpunt. In de tweede helft hebben we nog weinig grip op de wedstrijd. We krijgen nog wel grote kansen waaruit we eigenlijk gewoon moeten scoren. We zijn gewend aan weinig tegendoelpunten en we moeten zo het einde kunnen halen. We komen steeds meer onder druk en de corners tegen zijn eigenlijk niet meer te tellen. Een paar minuten voor tijd storten we in en volgen er nog drie te gemakkelijke tegengoals op rij voor GeuzenMiddenmeer. Een 4-4-2 opstelling lijkt met onze selectie toch effectiever??? Ik baal van deze onnodige nederlaag. Ik baal nog meer dat ik een paar weken moet missen om dit recht te zetten en reken er op dat ik na mijn vakantie met afstand geen topscorer meer ben!!!

Ronald

11 okt 2003 Pancratius 3 - JOS Watergraafsmeer 3 (0-1) 1-3
Remco  1x

Vandaag een wedstrijd tegen de huidige koploper. JOS bleek op het middenveld te sterk voor Pancratius. Ze probeerden snel te demarreren door een goal te maken. Dit gebeurde in de 20e minuut. Een schot van JOS werd niet klem gepakt door John en in de rebound scoorden ze 0-1. Uiteraard wilde Pancratius in het wiel blijven door tegen een verdere afstand te knokken De berg bleek te steil te zijn, want het was weer JOS dat met een mooi doelpunt de stand op 0-2 bracht. Boven op de berg werd het 0-3 en dat was de nekslag voor Pancratius. In de afdaling kwam Pancratius nog wel dichterbij; Mark van Baar gaf een voorzet op Remco (later hoorden we dat die bal helemaal niet voor Remco bedoeld was) en Remco rondde netjes af. Wat daarna gebeurde kom je eigenlijk alleen tegen op de plaatselijke turnvereniging; Remco maakte een ratslag a la Mbamba en vergat die ratslag eigenlijk af te maken met een salto. De jury was het er unaniem over eens, een 6.9 op het onderdeel: vlak gras. De koppositie blijft behouden aan JOS, die de drie punten gewoon verdiende. Punt uit!

Witte Flits.

25 okt 2003 Sporting Noord 2 - Pancratius 3 (0-0) 4-2
André 1x, eigen doelpunt Sporting Noord

Sporting Noord was vandaag de te kloppen ploeg. De statistieken wijzen uit dat we deze ploeg zouden moeten kloppen. Helaas werd de slagroom zuur…In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Sporting Noord had een aantal degelijke spelers zoals wij die ook hebben. Veel ruimte kregen wij niet, Sporting Noord ook niet. De ruststand was dan ook 0-0. Zelf werd ik door de interim trainer gewisseld, maar dat was niet voor lang. Ik was net gedoucht en stond een paar tellen langs de kant toen Wilco er onbesuisd inging, zoals Wilco alleen kan. Ik  hoorde een klap van een scheenbeen en wist gelijk dat het niet goed zat bij hem. Wilco eraf en ik weer omkleden. De stand was toen 1-1. De wedstrijd werd opener en er kwamen kansen over en weer. Danny alleen voor de keeper, Remco kon een rebound erin pissen, hij piste naast de pot, André kopte op de lat en Danny schoot op de paal. Sporting Noord benutte wel de kansen en zo kwamen we op een 3-1 achterstand. 2 minuten voor tijd scoorden we de 3-2, maar één minuut voor tijd scoorde Sporting alsnog de winnende uit een counter. Na de wedstrijd hoorden we dat Wilco in het gips gezet ging worden, daar hij een paar scheurtjes in zijn scheenbeen heeft. Bij deze Wilco: sterkte met het herstel ( 6-8 weken). Door de blessures en afwezigen volgende week, denk ik dat Ronald maar eerder van vakantie moet terugkomen!!!! ( niet doen, hoor!!)

Witte Flits

8 nov 2003 Beursbengels 2 - Pancratius 3   (1-1)  3-1 Witte Flits 1x

Nadat Gregor de was heeft opgehangen en Wilco opgevouwen plaats heeft genomen in de voorzetel rijden we naar Beursbengels. Het is prachtig voetbalweer en een mooie wedstrijd ligt in ons verschiet. In de eerste helft spelen we aardig en komen best aan aanvallen toe. Voor beursbengels gold hetzelfde, géén onaardige ploeg en vooral in de combinatie sterk. Beide ploegen krijgen mooie kansen. Het is Beursbengels die op een 1-0 voorsprong komt, helaas uit een penalty, die veroorzaakt werd door Grégor (aangeschoten handsbal).  Kort daarop brengen we de stand weer in evenwicht. Awet geeft een pass op René , de keeper komt te laat en René lobt de bal over de keeper heen. Keurig doelpunt, 1-1. De tweede helft is een stuk minder ( dan ben ik nog mild) dan de eerste. Uitverdedigen gaat moeilijk, want elke bal is inleveren en de afstand van de spitsen tot de middenvelders is te groot. De passes komen niet aan en de balaanname laat ook te wensen over. Zo is het vooral Beursbengels dat aanvalt en die kansen krijgt. John heeft zijn handen vol en behoedt ons vaak voor een verdere afstand. Dit is echter niet vol te houden, want door fouten komen ze op 2-1. En 3-1. Erwin heeft nog de beste kans op een doelpunt, zijn actie is prachtig, door de verdediging heen, de afwerking is slap. Helaas weer géén punten…

Witte flits

15 nov 2003 DWV 2 - Pancratius 3   (0-1)  0-4
Remco 1x , Emile 1x, Awet 1x, Erwin 1x

Met de wetenschap dat we punten moesten gaan pakken reisden we naar DWV af. Het besef van de laatste (!) plaats was goed tot ons doorgedrongen en hoewel af en toe voetballend ietwat moeizaam hadden we al snel het juiste wedstrijdritme te pakken. Nadat John met een uiterste redding de eerste kans in de wedstrijd en zo'n beetje de enige voor DWV pakte groeide het vertrouwen aan onze kant  En prompt viel de goal voor ons: een pass van Mark van Baar op André die vanaf de rechterflank de bal panklaar op Remco gaf: 0-1! Een aanval uit het boekje zeiden onze kenners langs de kant. Vanaf dat moment hadden we de wedstrijd helemaal onder controle en was het 'wachten' op de 0-2. Emile was het die deze goal fraai maakte. Turbo Grégor stoomde daarna op aan de linkerflank en kon alleen nog gestopt worden door een overtreding van DWV. De penalty werd door Erwin benut, 0-3. Daarna was het de beurt aan Awet die niet bij zijn scorende collega-spitsen wilde achterblijven en 0-4 was een terechte uitslag. Vandaag was zo'n wedstrijd, zeker in de 2e helft, waarbij het weer klopte bij Pancratius: een niets weggevende verdediging, een compact middenveld en levensgevaarlijke spitsen. We kunnen het dus nog wel…

Mark Houweling.

22 nov 2003 Pancratius 3 -  Abn Amro 3  ( 0-0)  1-2 Remco 1x

Van deze ploeg hebben we nachtmerries. Van Abn Amro hebben we nog niet gewonnen. Om uit deze nare droom te ontwaken wordt het de hoogste tijd punten te pakken. Met redelijk voetbal in de eerste helft lijkt het erop dat we nu niet binnen 20 minuten een achterstand oplopen van 0-6. Dat is al winst t.o.v. vorig seizoen. Veel kansen worden er van beide kanten niet gecreëerd, dus met rust 0-0. De tweede helft zal anders verlopen. Nu krijgen beide ploegen wel kansen en Pancratius is de ploeg die toch het meeste op de helft van Abn Amro is en probeert er één in te prikken. Dat wil nog niet erg lukken en Abn countert er lustig op los. John staat weer ijzersterk te keepen en voorkomt meerdere malen een doelpunt tegen. Het is ons zandmannetje Remco die ons verlost van de nachtmerrie. Een voorzet van Awet wordt afgerond door het gouden koppie van Remco, 1-0. Een paar tellen later wordt de droom alweer verstoort en maakt Abn uit een dood spelmoment de 1-1. Weer een paar tellen later is een nachtmerrie weer een feit; slordig balverlies op het middenveld, waar de verdediging van ons niet op rekent betekent de genadeslag van Abn. Het wordt 1-2…we blijven naar en nat dromen.

Witte flits

29 nov 2003 Pancratius 3  -  Abcoude 2   (0-0)  1-0   Awet 1x

Voor de wedstrijd kregen we 2 verassingen te horen. Boy ging keepen bij ons en we kregen een bondsscheidsrechter aangewezen. Dat betekende toch nog 13 man ( incl. Milan en Patrick) Snel bleek dat Abcoude en wij gelijkwaardig waren. Veel gebeurde op het middenveld en kansen werden er niet gecreëerd. Tot dat Awet alleen door mocht gaan; hij omspeelde de keeper en deze stak zijn arm uit en Awet werd gehinderd, maar kon toch scoren. De scheids wachtte echter het voordeel niet af en floot voor een overtreding. Dat betekende dat de keeper er met rood af kon. Heel Abcoude werd furieus op de scheids, zij claimde dat het buitenspel was van Awet. Niet dus. De vrije trap leverde niks op. Intussen had de scheids zich niet populair gemaakt bij Abcoude en steeds meer leek Abcoude net kleine kinderen die hun zin niet kregen.  Na de thee werd het spel wat beter en dat betekende ook meer kansen. Het doelpunt ontstond uit een mooie actie van André., Hij kreeg de bal van mij , omspeelde de laatste man, werd naar de buitenkant gedwongen door de keeper, André hoorde Tarzan roepen (aaaaaaouaaaaaaaooua) en bedacht zich geen moment, hij gaf voor en Tarzan kopte de bal bij de tweede paal in. Uiteraard dikke protesten van Abcoude , ze vonden  dat het weer buitenspel was. Nu had de scheids het helemaal gedaan. Abcoude probeerde nog wat, maar wij hadden Boy, dus helaas voor hen. Zelf kreeg ik ook nog 2 grote kansen, maar allebei verprutste ik ze, doordat ik de bal niet lekker raakte.

Witte flits

6 dec. 2003 Pancratius 3  -  RAP  4 (1-0)  2-2   Awet 2x

De wedstrijd tegen de koploper. En we begonnen zeer sterk en kwamen rond de tiende minuut op voorsprong door Awet na een mooie aanval. Daarna begon duidelijk te worden waarom RAP een kampioenskandidaat is: goed positiespel en bewegelijke technisch vaardige spelers. Toch hielden, mede dankzij prima reddingen van John, goed stand. En nadat de scheidsrechter (te) laat affloot na een buitenspelgoal van RAP stond de toch wel verrassende 1-0 ruststand op de borden. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Wij begonnen flitsend en uit de eerste de beste aanval scoorde Awet zijn tweede goal en stonden we ineens 2-0 voor. Een sensatie, net na de winst van vorige week op hoogvlieger Abcoude, hing weer in de lucht. RAP begon ons vanaf dat moment onder grote druk te zetten en na enkele ontsnappingen viel dan toch de 2-1 en werd het moeilijker en moeilijker. De aanval werd niet meer bereikt en het middenveld moest alle zeilen bijzetten waardoor ook de verdediging zwaar onder vuur kwam te liggen. Het werd dan ook 2-2 en op karakter haalden we het eindsignaal. Een verdiende uitslag en ondanks een weggegeven 2-0 voorsprong hebben we laten zien dat we wel degelijk kunnen knokken en daarmee goede resultaten kunnen halen.

24 januari 2004 Ouderkerk 3 - Pancratius 3    4-0   (0-0)

Met genoeg mensen, maar toch gehavend reisden we af naar Ouderkerk. Gehavend, omdat we bijna de complete achterhoede misten. De reis begon in de eerste helft aardig; zowel de thuisploeg als wij kregen kansen om de 1-0 te maken. Beide ploegen faalden in de afwerking. Alle ballen belandden bij de keeper of vlogen naast en over. De spits van Ouderkerk was makkelijk te verdedigen, daar hij 9 van 10 gevallen buitenspel stond. De buitenspelers waren dan ook de gevaarlijkste mensen, maar daar is ook alles mee gezegd. Bij de tussenstop ( tijd voor een bakkie!)  werden aan onze kant een tweetal wissels toegepast. Een nog aanvallender ingesteld middenveld betrad de tweede helft het veld. Na enige minuten werd een vrije trap toegekend aan Ouderkerk. En deze werd geplaatst doch niet hard ingeschoten, John vergat de bal klemvast te pakken en in de navolgende actie raakte hij dermate geblesseerd dat hij de luchthaven verliet. Weer een verdediger eruit en ik op doel. Dit was gelijk de nekslag, want ik kon de vleugels ook niet genoeg spreiden om nog 3 tegendoelpunten te voorkomen. Gepruts achterin en onnodig balverlies op het middenveld waren daar ook debet aan. Met een complete defensie hadden we deze pot zeker niet verloren, dus verdedigers: terug naar de basis!!!

Witte Flits

14 februari 2004 AFC 4 - Pancratius 3  (2-0) 3-1
Mark van Baar 1x

De minuut stilte bij de aftrap i.v.m. het overlijden van de keeper van AFC werkte erg lang bij ons door. De organisatie binnen het team en uitvoering van het 'voetbaltechnische' gedeelte was zeer matig te noemen. We bezondigden ons, zoals Awet het treffend verwoordde, aan 'slow-motion voetbal'. Het resultaat was, mede door weifelend optreden in verdedigend opzicht, een 2-0 achterstand bij de rust. Na wat omzettingen en duidelijke afspraken in verdedigend opzicht trokken we ten strijde voor de ommekeer in de tweede helft. De opgave werd echter nog hopelozer nadat AFC uit een vrije trap op 3-0 kwam; via de muur verdween de bal in de hoek en dat liet zelfs Bas kansloos, onze blonde John voor deze wedstrijd. Met veel inzet, pijn en moeite kwamen we beter in de wedstrijd en hadden wij uiteindelijk het hoogtepunt van de wedstrijd: De tweede goal van het seizoen van Mark van Baar die met (uiteraard) buitenkantje rechts de bal vanaf 25 meter in de bovenhoek deed belanden. Wat een goal! Helaas hebben we door opnieuw een nederlaag een 'Vitesse' seizoen en zullen we volgende week de punten toch echt moeten gaan pakken!

21 februari 2004 Pancratius 3 - GeuzenMiddenmeer 2 (0-0) 1-1
Remco 1x

De wedstrijd van de foute passes, gemiste kansen en het niet kunnen verdedigen van een voorsprong. Zeg maar een soort van samenvatting van ons seizoen tot nu toe. Een wedstrijd waarbij we sterker waren dan de tegenstander, alleen vonden we elkaar zeer moeizaam en zat er de nodige onrust in het team. Dat belette ons niet om een paar zeer goede scoringskansen te creëren en sommige zelfs via mooi opgezette aanvallen. Scoren deden we echter niet en nadat Maikel de puntjes op de i in de rust had gezet begonnen we in ieder geval stukken beter aan de tweede helft. Opnieuw wisten we de mooiste kansen niet te benutten en Remco had uiteindelijk de hulp van GeuzenMiddenmeer nodig om de ban te breken. Lang van de voorsprong konden we niet genieten omdat ondergetekende een 'Tikkie Terug, Jaap!' had en de tegenstander in staat stelde de 1-1 te maken. Binnen een minuut stond het weer 1-1 en ook daarna wilden we gewoon niet scoren, zo leek het. In ieder geval het eerste puntje in 2004. Volgende week dan maar voor de drie punten gaan.
Mark H.

6 maart 2004 Pancratius 3 - TABA 2   0-1  (1-5)
Guus 1x

De Witte Flits ging in het zwart vandaag. TABA nr. 2 op de ranglijst was de tegenstander. Ze hebben nog alle kansen op de titel, dus waren erg gemotiveerd. Dat bleek uit hun veldspel. Ze combineerden er aardig op los en Pancratius had het moeilijk met ze. Als we eruit kwamen was het niet ongevaarlijk. TABA opende de score met een goed opgezette aanval. André had de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot tegen Ronald aan, die juist de bal wilde ontwijken, door weg te jumpen. In plaats daarvan kwam hij in de baan van het schot. Na de thee werd TABA sterker (mede door de scheidsrechter, jongens?)  Uit 2 vrije trappen, toegekend door scheidsrechter Witte Flits werd fraai gescoord. De frustratie werd groter en dat bleek uit vooral uit verdediger Hans. In plaats van zijn voeten, sprak zijn mond. Tot overmaat van ramp kreeg TABA een terecht toegewezen strafschop, die ook werd benut. Guus verkleinde de achterstand en daarna begon Pancratius wat beter te ballen. Zonder resultaat, want met een kopbal besliste TABA de uiteindelijke eindstand van 1-5.

Witte Flits

27 maart 2004 Abcoude 2 - Pancratius 3  (2-0) 4-1
Remco 1x

In de wetenschap dat bij de vorige wedstrijd de gemoederen bij Abcoude hoog opliepen en onze matige vorm dit seizoen was dit bij voorbaat al geen makkelijke wedstrijd. We begonnen dan ook moeizaam en hielden moeizaam stand. Een slippertje in onze verdediging leidde echter tot de 1-0 achterstand. En helaas begon de scheidsrechter zich uit te leven in het voordeel van Abcoude. Een zuivere buitenspelgoal werd toegestaan en ook bij andere buitenspelgevallen had de scheidsrechter een andere mening dan Pancratius. De gemoederen liepen nu bij ons wat hoog op. Met een aanvallender tactiek zetten we Abcoude onder druk in de tweede helft en Remco scoorde met een rake kopbal na een mooie aanval over rechts. De 3-1 viel erg ongelukkig doordat een schot dusdaning van richting werd veranderd dat John kansloos was. Daarna had Erwin de 3-2 op de schoen maar hij stuitte op de keeper en Milan slalomde langs iedereen en alleen op de keeper afgaand werd hij gestuit. De beslissing van de scheidsrechter was een vrije trap in tweeën. Ingestudeerd en wel liet Abcoude de fraai in de hoek geplaatste vrije trap gaan. Dat het daarna 4-1 werd door een ongelukkige stuit waardoor de penalty voor hands door de scheids dankbaar gegeven kon worden deed er eigenlijk niet eens meer toe. Opnieuw een nederlaag en de wonden kunnen weer gelikt worden.

Mark H.

3 april 2004 Pancratius 3 - Beursbengels 3  (1-1) 1-3
Remco 1x

Een rechtstreeks degradatieduel. Wie had dat gedacht aan het begin van dit seizoen. De realiteit is echter keihard en in 2004 hebben we nog niet gewonnen. Na de elftal foto voor de wedstrijd begonnen we met een heuse 4-3-3 opstelling en namen het heft in handen. Remco was het opnieuw die de goal maakte. Na enkele wissels bij Beursbengels werden zij wat sterker en vergaten wij de combinaties en daarmee ook te voetballen. De 1-1 was symptomatisch voor dit seizoen:  de speler van Beursbengels kreeg vrije doorgang en bij Pancratius grepen we niet in wachtend tot iemand dat zou doen. Niet dus en bij die stand bleef het tot aan de rust. Met frisse moed begonnen we aan de tweede helft en André strooide dan ook naar hartelust met splijtende passes. De kansen benutten deden we echter niet en na een wilde trap naar voren kwam de bal ineens bij de spits van Beursbengels en stonden we plots 1-2 achter! Tot overmaat van ramp werd het ook nog 1-3 na een counter waarbij we weer eens achter de feiten aanliepen. De mooiste kansen weigerden we daarna ook nog te benutten zodat we met de staart tussen de benen afdropen met een 1-3 nederlaag. Beursbengels is ons nu tot een punt genaderd en we staan nu één na laatste… Donderdag 22 april revanche bij en tegen JOS/Watergraafsmeer…?

Mark H.

22 april 2004 JOS Watergraafsmeer 3 - Pancratius 3  (3-0) 3-0

Donderdag om 19.30 uur traden we aan tegen JOS Watergraafsmeer en uiteraard wisten we dat het erg moeilijk zou worden. JOS WGM is namelijk een ploeg die het vooral van het fysieke geweld moet hebben en dat ligt ons blijkbaar niet. De dit seizoen onvermijdelijke persoonlijke fouten deden ons ook nu weer de das om. Vooral de 1-0 en 2-0 werden erg gemakkelijk weggegeven en bij de rust was het 3-0. Na de rust deed JOS WGM een stapje terug en kwamen we beter in de wedstrijd. Een doelpunt was ons echter niet gegund en zodoende dropen we af met een 3-0 nederlaag. De komende wedstrijden moeten we de punten nu echt gaan pakken!

Mark H.

24 april 2004 Pancratius 3  - DWV 2 (0-0) 4-0
Remco 1x, Emile 1x, Mark van Baar 1x, Maurice 1x

DWV had vorige week een punt tegen AFC gepakt en onze opdracht was duidelijk: er moest gewonnen worden. We kregen een officiële scheidsrechter toegewezen en deze was nogal een Pietje Precies. Grensrechters moesten zich vooraf melden en ook de netten van de doelen moesten worden dichtgeplakt. DWV had maar 10 spelers en dat leek een mooi voordeel voor ons. We draaiden echter weer eens stroef en tot aan de rust konden we 3 hele kansen tellen voor Partrick, Remco en een vrije trap van Emile. Met een zeer aanvallend ingesteld elftal begonnen we aan de 2e helft. We hadden de hulp van de scheidsrechter echter nodig om de ban te breken. Een penalty die nogal controversieel was maar feilloos benut werd door Remco. DWV spartelde nog wat tegen maar een prachtige pass van Remco op Emile werd door de laatste koelbloedig afgerond. Een aangeschoten handsbal en dus opnieuw een penalty benut door Mark van Baar persoonlijk (zijn derde van dit seizoen!!) zorgde al voor een ongekende weelde. De climax moest echter nog komen want sinds 7 december 2002 (tegen JOS Watergraafsmeer om precies te zijn) wist hij het net niet meer te vinden. En nu maakte hij een typische Maurice goal: een slalom door de verdediging en binnenschuiven in het hoekje, 4-0! De uitslag doet een soepele overwinning vermoeden, het tegendeel was anders: tegen 10 man hadden we hulp van de scheids nodig… Maar waar heb ik het over: er moest gewonnen worden en dat hebben we gedaan! 3 punten, de eerste overwinning in 2004 is een feit!

Mark H.

1 mei 2004 ABN AMRO 3 - Pancratius 3  (1-1) 1-3
Gregor 1x, Remco 1x, Maikel 1x

Na de opsteker tegen DWV trokken we naar ABN AMRO voor de broodnodige 3 punten. Op het terrein van RKAVIC en onder zeer zonnige omstandigheden. Al snel in de wedstrijd bleek dat we sterker waren dan de tegenstander alleen konden we de kansen niet benutten. Het gevolg was dat ABN AMRO 1-0 voorkwam en hun enige kans tot dan prompt benutte. Nadat André een zeer grote kans niet benutte was het Gregor die met een uithaal vanaf de zestien de bal in de bovenhoek schoot. Weliswaar door de tegenstander nog van richting veranderd maar de 1-1 was een feit. Na de rust schoten wij voortvarend uit de startblokken en na een prachtige aanval was het Remco die op subliem aangeven van Awet de 1-2 beheerst binnenschoof. Nadat Emile zijn directe tegenstander voor de zoveelste keer zijn hielen had laten zien gaf hij de bal op Maikel die de tegenstander simpel uitspeelde en met een droge schuiver de 1-3 binnenschoot. ABN AMRO gaf echter niet op en weigerde enkele fraaie kansen voor de aansluitingstreffer te scoren waardoor de tweede opeenvolgende overwinning een feit was. We hebben uitstekende zaken gedaan voor de strijd tegen directe degradatie en hebben dus de laatste wedstrijd thuis tegen Sporting Noord het lot in eigen handen!

Mark H.

6 mei 2004 Pancratius 3 -  Sporting Noord 2 (0-0)   3-1
Emile 1x, Maurice 1x, Maikel 1x

De laatste wedstrijd van dit seizoen en onze voetbalkunsten haarfijn op beeld vastgelegd door onze eigen Witte Flits. Hoewel voetbalkunsten, De laatste wedstrijd van dit seizoen en onze voetbalkunsten haarfijn op beeld vastgelegd door onze eigen Witte Flits. Hoewel voetbalkunsten, de videocamera had vooral oog voor de vriendin van Awet en de pogingen van Bakker om de bal uit de boom te halen. Het 5 minuten durende optreden van Jordy staat en niet op maar de misser van Remco wel. Voor de tweede keer en uitgerekend tegen Sporting Noord slaagde onze topscorer van dit seizoen voor open doel te missen. De ruststand bleef steken op 0-0 en nadat Awet een kusje had gegeven aan zijn veevuldig gefilmde vriendin begonnen we aan de 2e helft. Met een wonderschoon doelpunt van Emile die de bal met precisie over de keeper in de bovenhoek stifte en daarna door goed jagen op de keeper Maurice een niet te missen kans gaf: 2-0. Ondertussen had Bakker de bal nog steeds niet uit de boom en hij ging met de boomstam in de hand over tot grof geweld. Verminderde concentratie bij Pancratius bracht de spanning in de wedstrijd nog wat terug met 2-1 maar het was Maikel die met zijn chocoladebeen de 3-1 droog binnenknalde. Toen bleek dat Bakker de bal nog steeds niet uit de boom had greep de Witte Flits persoonlijk in en klom a la Wilco in de boom en pakte de bal. Dus naast de 3 punten hadden we die ook weer terug. Al met al een goed seizoenseinde van een toch wel moeizaam jaar!