Zaterdag 7 mei 2005 Sint Louis 3 -  Pancratius 3  (0-2)  1-3
Remco 1x,  Ronald 1x, André 1x

Filmcrew aanwezig op zoek naar talent!!

Van straat tot stadion… Uno momento dado…

De laatste der Mohikanen vandaag , m.a.w. The Game of  het seizoen. Met 15 spelers aanwezig  beloofde het vandaag een waar spektakel te worden, onze
'Godfather' Ronald  zette de pionnen neer voor de eerste helft, dat betekende onder meer 'Sean Penn' Remco in de spits en 'Hugh Grant' Gregor als opstomende linksback. Een zware wedstrijd ging het niet worden, gezien twee weken geleden, maar het ging nog wel om de tweede plek.  Al snel was de kop eraf, doordat Remco een voorzet netjes tegendraads binnenwerkte, 0-1.  Sint Louis kon er weinig tegenover stellen. Het was NR 14 himself , die de 0-2 maakte uit een mooi combi. Helaas zat  'Jan wolkers' Maurice niet op te letten zodat hij deze goal, niet op tape heeft staan. Zijn gedachten zaten bij Turks Fruit... De verdediging had het makkelijk,  'John Travolta' Jordy kwam regelmatig mee op, de druk werd opgevoerd . Ruststand 0-2. In de tweede helft verse krachten, o.a. 'White Flash Dance' op doel ( Busquets mag ook), 'Vin Diesel' Bryan eruit en 'Sean Connery' Theo erin.  Opnieuw een aanvallend 'Rode Duvels' met vele kansen. De Gouden Schoen (Kalf) kanshebber " John Goodmann'  Dré zorgde voor nog meer lucht:
0-3. Daarna: Ronald miste, Gregor op de dwarsligger ( komt dat schot…..!!!) , dus dan kan je op 2 vingers natellen; valt ie aan de andere kant; 1-3.  Dit was tevens de eindstand en de tweede plek is een feit!!! TOCH NIET SLECHT GEDAAN, MANNEN!!!!!

Witteflits

Zaterdag 16 april 2005 Pancratius 3   -   St  Louis 3    7-1   (2-0)
André 2x,  Remco 2x, René 2x, Erwin 1x

Heel frappant om te zeggen maar deze tegenstander hadden we nog niet gehad. En dat aan het eind van het seizoen. Onder een schitterend zonnetje werd het een mooie voetbalmiddag. Zonde dat we de vorige twee duels niet hadden gewonnen!!! Dan hadden de bloemetjes besteld konden worden. Het is niet anders, vandaag hadden we de bloemetjes buiten gezet. Meteen kon je zien dat we de betere ploeg waren, de meeste spelers van St. Louis waren geen toppers. Ik wil nog niet zeggen geraniums, maar het kwam in de buurt. We kregen veel ruimte om te voetballen net als bloembollen, die ook ruimte nodig hebben om uit te komen. Remco kreeg een paar goede kansen, maar ze waarschijnlijk had hij te weinig vocht gekregen, want ze gingen er niet in. André daarentegen was in de bloei van zijn leven, hij scoorde de eertse goal vanuit een zeer moeilijke hoek. De tweede goal was ook van de man van de mooiste glimlach, al het venijn legde hij in zijn schot, de bal rolde met schildpaddensnelheid het goal in. Opvallend was dat Ooms als een dikke eik het middenveld beheerste. De tweede helft werd nog mooier, alle bloempjes kwamen uit. Bakker als een beuk op het middenveld en we vielen aan, zonder echt aangevallen te worden. Erwin pegelde de bal
van afstand en de keeper dacht de bal nog te hebben, maar hij was zo hard, 3-0!! Daarna 4-0 door Remco, na een mooie combinatie op de hoogte van de stip. Een stiffie van René bracht  de stand op 5-0. Een intikkertje na geklungel van St. Louis bracht de stand op 6-0. 7-0 door wederom Remco , Het toetje en tevens ook een hele mooie van Jordy; op een prachtige manier kopte hij de bal in de rechterbovenhoek,.John was voor het eerst kansloos, nadat hij eerder ons zeker had behoed voor een tegengoal. De verdediging stond vandaag als een cactus, St. Louis prikte zich alleen maar… Milan , de klimop vandaag, erg goed en Hans, het vlijtige liesje, tegenstander had geen kans bij hem……

Witteflits

Zaterdag 9 april 2005 Pancratius 3 -   Swift 7    1-2  ( 1-2)
Remco 1x

Om nog een beetje mee te kunnen doen voor het kampioenschap moesten we vandaag winnen van Swift.  Deze illusie verdween gaande de wedstrijd.  Niemand had bij ons een toverstafje om boven zichzelf en iedereen uit te stijgen. Het magic moment was dat we best wel snel op 1-0 voorkwamen met aardig voetbal. De wonderslof van Remco deed zijn werk door de bal achter de doelman te duwen. Helaas waren we niet in staat om de 2-0 te maken. Dat lag zeker ook aan Swift,  want zij hadden een sterk team. Op elke linie liep een hele goede speler, die het ons te lastig maakte. Uit een corner kopte Swift van dichtbij op doel, John redde nog , maar de rebound was voor Swift: 1-1. Niet lang daarna scoorde ze tot overmaat van ramp ook de 1-2. Gaan we weer achter de feiten aan. Als de feiten nou achter ons aan gaan….. De tweede helft 2 spelers van het Tweede, eentje daarvan was Alfred en door hem werden we sterker op het middenveld en konden we meer gevaar leveren. Het geloof kwam een beetje terug en zowaar kregen we kansen. Of de duvel ermee speelt, we prikten er geen één in. Onze ziekenboeg is ook weer uitgebreid, met nog 2 wedstrijden in het verschiet hoop ik dat iemand in de heksenketel  een toverdrankje realiseert en iedereen weer fit maakt.

Witteflits

Zaterdag 2 april 2005 Pancratius 3  - Zeeburgia   0-2   (0-0)

Woorden schieten tekort,  gewoon een wanprestatie!!!

Witteflits

Dinsdag 29 maart 2005 Diemen 2 -  Pancratius 3   1-2  (1-0)
Remco 1x,  Walter 1x

Voor het eerst dit seizoen een avondwedstrijd. De eerste helft op normaal gras, de tweede op kunstgras. De vorige wedstrijd tegen Diemen staat nog vers in ons geheugen, een kansloze 1-3 nederlaag door 2 kleine sterke voetballers die het vonnis over ons velden. We hadden alle reden om wat recht te zetten, al leek het de eerste helft er totaal niet op. Diemen leek ons weer in de tang te hebben, maar we hadden het goal zo goed als dichtgetimmerd. Met Rene ”Timmer” op doel. Een fout van mij en Milan leidde tot de 1-0, erg knullig zag het er uit. Dat was zonde, maar ik herstelde goed met fraaie reddingen. Het had bij rust al zeker 4-0 voor Diemen moeten zijn. Wel 3 keer stond ik oog in oog met een aanvaller van Diemen, desondanks haalden we de rust met slechts 1-0, achteraf maar goed ook!!!!!!  Slechts 2 kansjes hadden we de eerste helft. De tweede helft was echter totaal anders; we begonnen in ons spel te komen en Walter was
er zonder meer debet aan.  Mooie aanvallen met mooie kansen. Een puike voorzet van Maurice op Remco leidde tot de 1-1. Dat gaf ons meer moed en een goede opgezette aanval door Walter leidde tot de 1-2, hij rondde zelf keurig af met een schuiver. Diemen zette er nog wel wat  tegenover, maar ik was niet van plan mee te werken. In de tweede helft hebben we alles rechtgezet was krom was, zonder echt de sloophamer te gebruiken. Helaas viel Milan wel uit met een gesloopte knie, beterschap, Milan!!

Witteflits

Zaterdag 19 maart 2005 Nieuw Sloten vet - Pancratius 3    0-4   (0-2)
René 1x , Awet 2x, Remco 1x

Toch 13 man op de been voor dit ingelaste vriendschappelijke duel, ondanks het ontbreken van Ronald, Mark, André, Guus, Emile en Hans.  Maar met Mark van Baar, Herman en Martijn. Ik was de aangewezen man om de opstelling te maken vandaag en dat deed ik als volgt: John, Jordy, Milan, Mark op hun vertrouwde posities en Erwin als laatste man. Op het middenveld Rene, Michael en Herman. Voorin; Theo, Maurice, Awet in de spits. Wissels waren Remco en Martijn.
Sloten, een goed spelende ploeg met leuke combinaties en een goede rechtshalf. Daardoor kreeg Sloten toch wat kansjes en schoten op doel. Niet heel gevaarlijk. Wel gevaarlijk was dat ik aan de bal kwam en verwoestend met links uithaalde, de bal ging recht op de keeper af, onderkant lat erin!!   0-1.  Daarna een hoge diepe bal op Awet 0-2!!  Maikel controleerde , de verdediging deed zijn plicht en John was van plan niks door te laten, Awet vertrouwd in de spits, dat maakte hij weer waar vandaag. Maikel verliet geblesseerd  het veld en Awet zakte terug en Remco in de punt.  Het stond goed. Tweede helft verschuivingen: Awet terug in de spits, Remco rechtsbuiten, Maurice half, Erwin mid- mid,  Herman rechts back en Milan in het centrum. Sloten bleef komen, maar kon de kansen niet benutten, wij konden dan lekker counteren, via een steekballetje op Remco werd het 0-3, Remco omspeelde de keeper en tikte rustig binnen. Aan de vierde ging een forse overtreding op Mark vooraf, hij kon nog  net een steekpass geven, waaruit Awet keurig scoorde, maar moest het bekopen met een dikke enkel. Mark eruit en Martijn erin, die gaf gelijk een mooie strakke pass op Remco, zoals iedereen moet passen.

Witteflits

Zaterdag 5 februari 2005 Pancratius 3  - Diemen 2   (0-1)  1-3
Eigen doelpunt Diemen

Met 2 invallers en dus een zeer schaars aantal spelers traden we aan tegen Diemen. Gelijk kreeg Remco in de 1e minuut dé kans van de wedstrijd om 1-0 te maken. Hij verzuimde te scoren, want de bal ging over. Tien minuten later hetzelfde voor Dré, alleen op de keeper en wat eruit voortkwam... Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik doe het toch; een slapshot, naast. Gingen deze 2 ballen erin zit je comfortabel en had je gewoon minimaal een punt kunnen halen. Diemen echter had 2 uitgelezen kansen, zij kwamen alleen voor John en misten ook hopeloos. Een individuele actie van een Diemen speler bracht ze op 0-1. We hadden moeilijkheden op het middenveld en het leek of we geen zin hadden om te spelen, het was mat en er was geen spirit. De tweede helft kwamen we fortuinlijk op 1-1 door een eigen doelpunt. Helaas konden we dit niet vasthouden , want een blundertje in de verdediging bracht Diemen op 1-2. We probeerden wel wat, maar weer was het Diemen die scoorde: 1-3. Het verschil zat hem vandaag in de inzet, zuiverheid en 2 Marokkanen op het middenveld bij Diemen!!!!   Volgende week allen weer wakker aub en neem uw spirit mee!!!!

Witteflits

Zaterdag 29 januari 2005 Pancratius 3   - De Germaan 3    0-0

Praatjes vullen geen gaatjes……

Een mooie overwinning in de vorige confrontatie tegenover een bloedeloze 0-0
deze keer.  De eerste helft was vooral de helft van de praatjesmakers, als je denkt dat dat alleen weggelegd is voor kinderen heb je het mis, want bij De Germaan zat er ook één, alleen was dat een veertiger. Wat een irritant ventje was dat. De fout die wij maakten was, dat we ons daardoor lieten provoceren en daardoor nooit lekker in de wedstrijd kwamen. Kansen waren er zeker, bijna papa Ooms, die alleen voor de keeper, de 1-0 verzuimde te maken en ondergetekende had ook een kans, maar deze was veel moeilijker. Een schot van Bakker werd goed gepareerd door de keeper ( keeper was lekker bezig)
De tweede helft ging vele malen beter, beide teams gingen zich meer met voetballen bezig houden i.p.v. praten, echter het niveau was bedroevend; geen pass kwam aan en de kansjes die we kregen werden ook niet benut.  Al voetbalden we een uur door, 0-0 zou het blijven. Beste nieuws van de dag; John heeft de 0 gehouden!!!!!!

witteflits

Zaterdag 22 januari 2005 De Meer  6 -  Pancratius 3  (0-2)  2-4
Ronald 1x, Remco 1x, Maurice 1x, Erwin 1x

De Meer schaakmat gespeeld.

Om 10.30 uur traden we aan tegen De Meer, maar er was gelijk al een probleem; de scheids. Het verzoek aan mij om  in ieder geval één helft te fluiten. Geen thuisfluiter, maar een uitfluiter.  We gingen lekker in het begin, tempo zat er in evenals de combinatie. Net binnen de zestien kreeg koning Ronald de bal voor zijn linker, zonder na te denken ( want dan gaat het goed) schoot hij de bal, tot zijn eigen verbazing, met links langs de paal, binnen. 0-1. De Meer kwam meermalen gevaarlijk op en dat leverde soms benauwde situaties op in het strafschopgebied mede doordat De Meer met vele pionnetjes naar voren kwam. Daarentegen
gaven ze achter veel ruimte weg. De lopers Theo en Awet konden lekker aanvallen. Uit een doodspelmoment bracht schaakstuk Mike de bal op pion Remco die hem keurig binnen knikte. 0-2. De tweede helft begon hectisch, andere scheids, ene pion voor de andere en een vers paard. De scheids deed eigenlijk niks waardoor er opstootjes ontstonden. Dus werd er weer een andere scheids aangesteld en dat ging beter. De Meer kon tegen scoren, door klungelwerk achterin, maar kon  niet voorkomen dat loper Maurice op aangeven van paard André  de score vergrootte ( wéér met het koppie). Een afstandschot van Gregor  leek gepareerd te worden door de keeper, maar belandde net achter de doellijn. Koningin Erwin claimde de goal, door onopvallend gespreid met de armen  in de lucht en met lichte oerwoudgeluiden over het veld te stormen………….alleen.

witteflits

Zaterdag 15 januari 2005 Pancratius 3  - Wartburgia 3    1-1  (0-1)
Erwin 1x

Deze ploeg staat nummer laatst en daar hebben wij altijd moeite mee.  We noemen het de  hekkensluiter 'ziekte'. In de eerste helft ging het toch vrij aardig. Wartburgia kwam door een dekkingsfout op 1-0 door een mooie droge knal vanaf de 16. Daarna kwamen wij beter in de wedstrijd al waren we nog steeds 'ziek'. Ziek van alle kansen om zeep helpen, Awet kreeg 2 mooie kansen, André een schot, Gregor schoof de bal tegen de binnenkant van de paal en scoorde net niet, een kopbal van mij op de lat en een inpisser die hopeloos naast ging. Mark had nog last van de Zuid-Amerikaanse warmte en Emile had last van zijn knie, die op slot schoot na een draai, Emile ziek eraf en Jordy fit erin met 2 witte billetjes. Erwin zat met zijn hoofd al bij de spuitpoep totdat hij in de tweede helft een penalty feilloos benutte. Verder valt er over de tweede helft niet veel te zeggen , we waren  nog wat 'slapjes'van de eerste helft. 1 tegenstander was 'ziek' in zijn hoofd, hij trapte de captain na, ik dacht dat dat allemaal wel mee viel, maar de scheids beoordeelde het als natrappen en stuurde in eerste instantie de speler eruit en in tweede instantie toch weer niet, na overleg trouwens. Met 1-1 valt nog wel te leven, met het verzieken van de kansen niet!!!!!!!!

witteflits

Zaterdag 18 december Nieuw Sloten vet - Pancratius 3    2-3  (2-0)
Foefer 2x, Ronald 1x

Door de vele afzeggingen zaten we toch wel in personele problemen voor deze vriendschappelijke wedstrijd tegen deze oldies. We starten met 10 man en met de vooraf al geblesseerde Milan aan de wedstrijd. Het tempo lag laag en  er werd weinig creatief gevoetbald. We zijn een kei in het aanpassen aan de tegenstander en dat gaf het gehavend elftal ( zeker 4 man van Sloten liep trekkenbenend in het veld) goede kansen. Door een individuele aktie van de meest technische man bij hun werd het simpel 1-0. Het werd 2-0 door een 'buitenspel' doelpunt , een simpele schuiver in de hoek, maar ook wij kregen kansen, Theo “goaltjesdief” Sol verzuimde zijn naam waar te maken door 2 opgelegde kansen te missen ( zeker bang dat hij de hele kantine van drank moest gaan voorzien) en foefer had ook geen geluk in zijn afwerking. Echter de 2e helft keerden het tij. Sloten werd nog krakkemikkiger en wij kregen kans op kans. Een droge schuiver van Foefer en een strak schot van Ronald bracht ons op een 2-2 stand. Intussen was snelheidsduivel Martijn gearriveerd en kon nog een halfuurtje meespelen. Gelijk kreeg hij de bal in de voeten en hij had moeten uithalen, maar hij dacht ik leg hem een tikkie breed dan schiet iemand van Sloten hem er wel in. Vervolgens had Martijn de mooiste aktie van de wedstrijd; balbezit rechts in de hoek, een paar supertrucs zonder tegenstander erbij en vervolgens dacht hij ; ik ga maar liggen, want ik ben de kluts kwijt…en de bal. Mike kreeg ook een mooie opgelegde kan en llegde veel venijn in zijn volley , hij ging rakelings over. Gregor was ietwat ongelukkig net als Ronald  en zo bleef het nog 2-2 tot Foefer aan de bal  kwam en eindelijk de verlossende 2-3 binnenschoot, waar het al minimaal 2-5 had moeten zijn. We zijn weer een ervaring rijker evenals een overwinning.

witteflits

Zaterdag 11 december Taba - Pancratius 3    0-3  (0-2)
Erwin 1x, andré 1x, awet 1x

De rode leeuwen voor het kampioenschap……?   Vuurwerk  op  drieburg!

Taba was tot op vandaag de koploper, gezien het spel bijna ongeloofwaardig, want ze hadden welgeteld één speler die er tussen uitstak ( letterlijk en figuurlijk) wij hadden in het begin het betere van het spel en en Maurice  forceerde een penalty. Hij plofte als een rotje naar de grond; Erwin achter de bal en dan verwacht je een kanonskogel, maar het werd een schuiver in de linker hoek. 0-1 voor!

Taba kwam ook bij ons voor het doel en kreeg een hele mooie kans door een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Hij schoot de bal op de paal en kreeg de bal net weer zo hard terug op zijn hoofd dat hij hem netjes naast kopte. André schoot het balletje vanuit een zéér lastige hoek binnen, na een heel mooie aanval over meerdere schijven. 0-2! De tweede helft was grotendeels ook voor ons. Gregor stoomde door op links, trok naar binnen en gaf op het juiste moment af op Awet , die beheerst de bal in de verre hoek schoof. 0-3. Kansen kregen we daarna ook, Awet verzuimde de voorsprong verder uit te bouwen en Gregor ging weer goed door op links, maar wilde zijn zwakkere linker niet gebruiken en kapte en draaide, waardoor de kans verloren ging.

Enige paniek was er wel bij pancratius, omdat keeper witteflits  meerdere maal verzuimde uit te komen, waar dat wel had gemoeten. Achteraf maakte hij de juiste keuzes, want de nul bleef behouden!!!! De verdediging maakte een solide indruk en volgens iedereen verdient Ooms zijn punten voor de gouden schoen, zeker na deze pot!

WITTEFLITS

Zaterdag 4 december 2004 Pancratius 3  -  Blauw-Wit 3    3-3  (2-2)
Awet 1x, Foefer 1x, Maurice 1x

De rode leeuwen…

Koning Leeuw was weer terug uit Afrika en was direct weer aanwezig . Ik dacht aan een gevlekt luipaard, maar het was toch echt Bakker met een tintje. Blauw - Wit  was zeer gevaarlijk de eerste helft. Als jachtluipaarden zochten ze ons doel op, keer op keer ontsnapten we aan ze. Één uitval van ons leidde tot de 1-0,  Awet aaste op de tweede bal en die joeg hij in de touwen. Helaas vielen we daarna toch ten prooi en Blauw-Wit scoorde gelijk. Kort daarop was het aasgier Foefer, die de bal onderschepte, de keeper omspeelde en 2-1 maakte. Lang genoten we niet van de voorsprong , want Blauw-Wit bleef aanvallen en we ontkwamen niet aan de 2-2, hoe goed we ons territorium ook verdedigden. De tweede helft wilde Blauw-Wit weer op jacht gaan, maar wij vochten als leeuwen om een doelpunt te voorkomen. Het waren wij, de rode leeuwen, die de mooiste kansen kregen aangereikt. Maikel, terug op het nest, kreeg een niet te missen  kans en Foefer kreeg er meerdere, het was des te frappanter dat de 3-2 ingekopt werd door Maurice op aangeven van Awet.  Blauw-Wit bleef erin geloven en maakte dus ook de 3-3.  Met arbiter Sol viel niet te sollen, hij keurde een rechtmatig verkregen doelpunt van ons af wegens buitenspel.  3-3 uiteindelijk een goed bevochten en terechte uitslag.

WITTEFLITS

Zaterdag 6 november Zeeburgia 3  -  Pancratius 3   1-2  (1-1)
Theo 1x, Awet 1x

Glad……

Het weer was prima, de bal en het veld waren glad. Zeeburgia was een leuke opponent om tegen te spelen. De eerste helft was van onze kant niet best, balletjes gleden van de voeten af en John hield geen rekening met de snelle bal en veld waardoor Gregor in moeilijkheden kwam en Zeeburgia kon scoren. Erwin bereikte met zijn harde en gladde trap Awet die daardoor alleen voor de keeper kwam te staan, zijn lob ging over. Theo had meer succes, hij schoot vanaf links de bal binnen met een lichte medewerking van een verdediger. De tweede heflt ging redelijk gelijk op. We knokten met ze allen en kwamen ook meer aan voetballen toe. Hans schopte de angel uit het veld en kwamen er voor mij, Remco en nog een paar gladde gasten. De gladste van ons allemaal, Awet scoorde de winnende , na een puike voorzet van Maurice, eindstand 1-2!!!!!!

Witteflits.

Zaterdag 23 oktober 2004 Swift 3  - Pancratius 3   3-0  (2-0)

Met een complete selectie! ( op Mike na)  startten we de  wedstrijd.  We speelden op kunstgras, wat een kunst op zich was voor ons, tjonge, tjonge wat was dat veld snel. Het was duidelijk een voordeel voor Swift. Swift heeft gewoon een goed elftal, want wij kwamen er niet aan te pas. Met kunst en vliegwerk moesten we ze tegenhouden en zelf konden we geen pot breken. Dus het was logisch dat zij scoorden.  Ze kwamen makkelijk Door de verdediging heen , met onze kunstbenen werd het hun erg makkelijk gemaakt. Zelfs Brian zou hier ook kunnen voetballen met zijn kunstknie. We  gingen rusten  met een 2-0 achterstand. In de tweede helft eigenlijk hetzelfde verhaal. Zij kregen kansjes , wij niet. Sommige spelers waren vrij irritant, daar kunnen Jordy en Mark over meepraten.  Emile scoorde nog een schitterende vrije trap, waar Beckham nog wat van zou kunnen leren, maar hij werd afgekeurd, de vrije trap was indirect, totaal onterecht trouwens. Swift scoorde nog één keer en wij waren nog efkes gevaarlijk, onder andere een schot van Grégor, maar de keeper verstond zijn vak. 0-3 eindstand, gewoon terecht.

Witteflits.

Zaterdag 3 oktober 2004  De Germaan 2 - Pancratius 3   (0-3)   3-5
Awet 2x, Erwin 2x, Remco 1x

De wedstrijd begon wat laat omdat De Germaan met moeite 10 spelers op het veld kon brengen. Hierdoor begonnen we wat slap aan de wedstrijd en het vooraf zo gevreesde De Germaan bleek een matige ploeg. De van een blessure teruggekeerde Awet maakte zich waar in de spits en scoorde fraai. Ook Erwin liet zich niet onbetuigd en maakte fraaie treffers. Hij had duidelijk geleerd van vorige week. 0-3 bij de rust en de peptalk in de rust om geconcentreerd te blijven spelen. De Germaan ging er echter vol tegenaan en we waren direct van slag. Slordigheden zorgden ervoor dat De Germaan angstig dichtbij kwam met 2 goals. Het was aan John te danken dat we op de been blijven. Met een tweetal FANTASTISCHE reddingen achter elkaar terwijl wij zaten toe te kijken hield hij ons overeind. Daarna was de pijp op bij De Germaan en konden Remco na een sublieme pass van Emile met een 'stiffie'  en Awet de score naar 2-5 uitbouwen. Even kregen we het nog moeilijk door de 3-5, maar de overwinning was een feit.

Mark H.

Zaterdag 25 september 2004 Pancratius 3 - De Meer 6   (1-1)   6-1
René 1x, Remco 1x, Alfred 1x, Mark (gastspeler) 2x, Ronald 1x

De jonge guppies van De Meer waren al omgekleed toen wij nog in de kantine zaten. Ze hadden er zin in en wij dachten het er onze van.
Meteen stonden we te schutteren en De Meer scoorden al snel 0-1. Door een gouden wissel belandde ik op het middenveld en dat pakte goed uit.  We controleerden vanaf dat moment het middenveld en er werden met passes gestrooid. Zelf kon ik de gelijkmaker maken door een tegenstander te poorten en een schot op doel af te vuren, die mooi in het doel vloog. De keeper ging niet vrij uit. Herman bleef in de rust in de kleedkamer, door een verrekte nekspier en toevallig was het 2e aan het trainen , dus hadden we Alfred en Mark tot onze beschikking. Deze 2 maakte in de tweede helft het verschil. Al snel kwamen we op 2-1 door Remco, die zijn predators weer eens liet spreken. Daarna een legio aan kansen, met name Erwin hielp er een aantal om zeep. Gelukkig maakten we van die legio kansen er nog vier. Ronald zette goed door en rondde fraai af met een droge schuiver. Alfred en Mark drukten ook hun stempel af en dat resulteerde uiteindelijk op 6-1. Ik vond ons heel degelijk spelen Milan, Jordy, Guus eigenlijk allemaal, John met 2 knappe reddingen, Mark H lekker sober.
Het voordeel was wel dat we ruimte kregen om te voetballen. Dat is altijd lekker.

Witteflits.

Zaterdag 18 september 2004 Wartburgia 3  -  Pancratius 3  ( 0-3)  1-4
Emile 2x, Theo 1x, Maurice 1x

Vandaag mochten we onze  “brother” Mike , die na een bypass operatie herstellende is, verwelkomen!!! Hij is nog steeds even knap, zij het, dat hij nu haar op zijn hoofd heeft. We hopen dat hij op korte termijn weer actief mee kan doen, al is het voor een paar minuten. John daarentegen had niet zoals velen ( lees:maurice) van ons beweerden mazelen, de bof of de rooie hond (sorry milan, niet jij dus), maar de waterpokken, we hopen dat hij en zijn dochter snel hersteld, weg met die pokken pokken. Nu de wedstrijd; niet onder druk gestaan, veel aanvallend voetbal, schitterende aktie van Emile, pats boem!! 0-1. Dan een steekpass op Theo, de ouwe rot in het vak, op zijn 59e nog steeds zéér gevaarlijk, draait goed weg van de tegenstander en hoppa!! 0-2, een schot van remco op de lat, een goede actie van Maurice en ja hoor!! 0-3. Ik heb één bal onder de lat weggetikt en voor de rest was mijn neus leeg. Tweede helft iets meer iniatief van Wartburgia,  leverde 1 goal voor hun op. knap ingeschoten. Ten slotte; Emile die er nog 1 inprikte, waardoor hij nu op 3 goals totaal staat, hij loopt duurder als mijn Amerikaan deed, namenlijk 1 op 1. ( amerikaan 1 op 6).

WITTEFLITS

Zaterdag 11 september Pancratius 3 - TABA 4  3-2 (2-0)
Remco 2x, Emile 1x

Tegen TABA, een tegenstander die ons wel ligt of juist niet? In ieder geval begonnen we goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een aantal kansen. Het was Remco die er 2 van benutte en hadden we een mooie voorsprong na zo'n 25 minuten spelen. TABA liet zich echter ook niet onbetuigd en mistte werkelijk de mooiste kansen. Vlak na rust soleerde Emile, op zijn favoriete spitspositie, dwars door de verdediging en bleef uitermate koel: 3-0. Het laatste half uur stortten we compleet in, zo leek het en TABA kon tegenscoren. Weliswaar met een buitenspelluchtje maar toch. We konden de wedstrijd maar niet definitief beslissen en toen een speler van TABA een voorzet gaf en deze door de wind gedragen over John heen vloog werden het nog hete minuten. We hielden echter vol en de eerste drie punten zijn binnen!

Mark H.

Zaterdag 4 september 2004 Blauw Wit Amsterdam 4 - Pancratius 3 6-2 (1-1)
René 1x, André 1x

Een nieuwe tegenstander in de competitie, dat hebben we geweten ook;
We kenden een moeilijke start, want Blauw -Wit had meer spelers met kwaliteit in
huis dan wij, dat merkten we vooral op het middenveld, waar we gewoon tekort kwamen. Het was aan Blauw-Wit en John te danken dat we niet op achterstand kwamen. Integendeel zelfs; Andre dropte een perfect genomen vrije trap op mijn hoofd en ik hoefde alleen maar ”ja” te knikken en het balletje lag in het netje, vissen voor Blauw- Wit. De tweede helft was anders, nu kwam BW heel gemakkelijk tot scoren, ze liepen over ons, vooral die
langstaart  was lastig. Voorin hadden we geen stootkracht meer, dus kansen waren op 1 hand te tellen. Een voorzet van Andre belandde per ongeluk achter de keeper ( geluk is met de domme…. Geintje Dré!!!), eindstand; 6-2

witteflits

Zaterdag 28 augustus 2004 Sporting Noord 2 - Pancratius 3 2-2 (0-0)
Awet 1x, Ronald 1x

Tegen een vertrouwde en leuke tegenstander begonnen we aan de oefenwedstrijd tegen Sporting Noord. Tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en bij vlagen werd er prima gevoetbald. Kansen waren er over en weer maar de ruststand werd 0-0. Tweede helft begonnen we beter en na een werkelijk prachtige aanval over rechts schoot Awet de voorzet van Guus strak in.  De tweede goal van Ronald (aka Bakker) ging over links. Een prachtige pass van René waardoor de keeper ver uit zijn goal kwam, omspeeld werd door Bakker en de laatste de bal in het doel schoot. Daarna begonnen de krachten weg te vloeien uit het elftal en begon Sporting Noord vol op de aanval te spelen wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Een terechte uitslag.

Mark H.

Donderdag 19 augustus 2004 Pancratius 3 - Almere 4-0 (4-0)
Rene 2x, Remco 1x, Jordy 1x

De eerste vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Jordy had een tegenstander geregeld en we namen het op tegen Almere. Met een 4-3-3 opstelling gingen we goed van start en al snel werd duidelijk dat we veel te sterk voor deze tegenstander waren. Doelpunten van de teruggekeerde Witte Vleugelflitser René Johannesma (2x), Remco en Jordy (ieder 1x). Ruststand 4-0 en de tweede helft hadden we makkelijk dubbele cijfers kunnen halen maar de kansen werden niet benut, ook niet door de debuterende spits Theo.