Wedstrijdverslagen seizoen 2005 - 2006

Dinsdag 9 mei 2006 Pancratius 3 - St. Louis 4 (0-2) 1-3

In verband met ons komende Pancratius weekendje werd de wedstrijd op de dinsdagavond gespeeld. Op het hoofdveld nog wel! Jammer dat dit een keihard knollenveld was. We begonnen goed aan de wedstrijd en ook St. Louis had wat extra hulptroepen ingeroepen en zo ontspon zich een open wedstrijd. De grensrechter van  St. Louis had zin in het vlaggen en stak bij zowat elke Pancratius aanval de vlag omhoog zodat we behoorlijk gehinderd werden. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, ware het niet dat we onze tegenstander in het zadel holpen door wat blunders achterin waar hun spits dankbaar van profiteerde. St. Louis maakte uit 2 aanvallen evenveel goals en zo stonden we 0-2 achter en moesten nu nog meer aan de bak. Helaas deden we dit op een verkeerde manier. In plaats van te blijven combineren verzandden we in het geven van de lange bal waardoor St. Louis simpel overeind bleef en lekker kon counteren. Kansen waren er heus wel, o.a. voor Awet die de bal voor open doel op de paal wist te schieten. Met 4 verse krachten na de rust gingen we onverdroten ten aanval. Jordy maakte met een schitterende kopbal de aansluitingstreffer uit een evenmooie corner van Remco. Diezelfde Remco had de gelijkmaker een aantal malen op zijn slof maar hij wist het net niet te vinden. Hun ijzersterke keeper werkte ook al niet mee en vlak voor tijd kwam de genadeklap. Een te korte terugspeelbal van Mark H. werd onderschept en zodoende kwam de 1-3 eindstand op het bord. Jammer maar helaas, maar gelukkig zijn de mooie momenten bewaard gebleven voor het nageslacht door het filmen van Erwin & Emile. Tot volgend seizoen!!

Mark H.

Zaterdag 6 mei 2006 Pancratius 3  - DVVA 11 (3-0) 3-2
Remco 2x, Guus 1x

Om 15.30 uur had DVVA 9 spelers en zodoende konden Mark H. en Hans hun debuut maken bij DVVA. Al snel werd duidelijk waarom deze ploeg laatste staat. Een rommelig geheel en spelers die alleen naar voren denken. Remco kon 2x fraai profiteren en met zijn 2 goals staat hij gelijk met André op de topscorerslijst. Ondanks wat lichte speldenprikjes van DVVA was het Pancratius dat de lakens uitdeelde en Guus, dit keer als linksbuiten opgesteld, maakte een prachtige goal: naar binnen snijden vanaf links en met het rechtervoetje de bal in de bovenhoek plaatsen, 3-0. Na rust herpakte DVVA zich en met wat aanpassingen in hun opstelling en door het ver wegzakken van Pancratius werd het zowaar nog een wedstrijd. Door onachtzaamheden achterin bij Pancratius werd het nog spannend, ook al omdat kansen niet meer aan Theo, Awet, Walter en Ronald besteed waren. Een goede eerste helft gevolgd door een dramatische tweede helft, een patroon wat dit seizoen al vaker is voorgekomen. Maar de drie punten waren voor ons!

Mark H.

Zaterdag 22 april 2006 Swift 3 - Pancratius 3  (1-1) 4-3
Remco 1x, Ronald 1x, Mark Koot 1x

Een tegenstander die ons niet ligt met daarbij opgeteld het vreselijke kunstgrasveld bij Swift inclusief betaald parkeren waren de voortekenen voor een moeilijke zaterdagmiddag. We begonnen echter voortvarend en het was Awet die met een sublieme pass Remco vrij voor de keeper zette en Remco wist hier wel raad mee: 0-1. Daarna kregen we het steeds moeilijker omdat Swift begon te komen en flink druk zette en het leek alsof ze overal in de meerderheid waren. Toch hadden ze een onoplettendheid van Pancratius achterin nodig om op 1-1 te komen. Gelukkig waren verdere kansen niet aan Swift besteed en hield John ons in de wedstrijd. Na rust zou zich een bizarre wedstrijd ontwikkelen onder leiding van de prima scheidsrechter. Swift kwam op 2-1 maar Ronald maakte weer 2-2 doordat de speler die voor keeper door moest gaan de bal volkomen verkeerd beoordeelde. Daarna scoorde Swift via een klutsbal en een een foutenfestival achterin toch weer de 3-2. We gaven het echter nog niet helemaal op en redelijk snel daarna kon Mark Koot uit een prachtige pass van André toch weer gelijk maken, ook al omdat de clownskeeper (?) hem vrij baan gaf. Toch was Swift sterker en omdat de organisatie bij ons met tijd en wijlen ver te zoeken was trokken zij toch aan het langste eind door vlak voor tijd met een André Hoekstra-goal de winnende treffer te maken. Tegen zo'n sterke ploeg op zich geen schande maar toch hielden we er een wat wrange nasmaak aan over...

Mark H.


Zaterdag 8 april 2006 De Germaan 2 -  Pancratius 3  (0-1)  2-3
André 1x, Guus 1x, e.d De Germaan 1x

Op een nat veld traden we aan tegen de Germaan. In deze sportieve wedstrijd ging het in begin stroef. We speelden vaak onzuivere ballen en vele ballen schoten door. Het leek aanvankelijk dat de Germaan de betere was , ze drukten ons vaak naar achteren. De eerste kans was dan ook voor hun. Aan de rechterkant van het strafschopgebied kon een speler de bal vrij aannemen en afvuren op John. Deze pareerde de bal goed. Daarna kwam een levensgrote kans voor André, die op rechts vrij doorgang had, de keeper stond te ver voor het doel en André probeerde over hem heen te schieten. De bal kwam op het koppie van de keeper… Daarna een aanval uit het boekkie; invaller Edwin passte op Awet , die op Koot en Koot door op André, nu faalde hij niet en schoot strak en hard in de verre hoek. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd los. In de tweede helft probeerde de Germaan weer druk te zetten maar het ontbrak hen aan een killer. Toen kwam Ronald in balbezit op links, passeerde 2 man en gaf voor met links, daar kwam Guus aanstuiven en tikte de 0-2 binnen. Nu moest Germaan helemaal komen en dat deden ze ook. Een aansluittreffer kwam vlak na de 0-2. De Germaan nam meer risico om de 2-2 te forceren en dat bracht menig countermogelijkheid voor ons met zich mee. We verzuimden een grotere voorsprong te nemen, totdat Mike een vrije trap met links op het hoofd van een verdediger deponeerde. De bal ging met grote boog over de keeper, die hem in eigen doel sloeg.  Deze voorsprong konden we niet meer uit handen geven, ondanks dat we door een handsbal nog een penalty tegen kregen. De scheids trok nog een paar extra minuten bij , maar de overwinning was op zak!!!!   Thuisnederlaag recht gezet!!!  

Witteflits.

Zaterdag 1 april 2006 Wartburgia 4 - Pancatius 3 2-3 (1-1)

Zonder John en daarmee Mark H. op doel en met Mark van Baar als voorstopper konden we al vroeg aan de bak tegen Wartburgia. Op het kunstgrasveld was het een matige eerste helft van Pancratius' zijde. Wind mee zorgde ervoor dat veel ballen de diepte in verdwenen zonder enig resultaat. Kansen waren er voor Theo die zijn goaltje niet mee kon pikken en na balverlies was het nota bene Wartburgia dat uit hun de eerste aanval scoorde. Het werd er niet rustiger op bij ons maar het was Maikel die op bizarre wijze de ruststand 1-1 op het bord zette. Een wilde bal naar voren die gedragen door de wind over de keeper heen stuiterde. André brak nog door op slag van rust maar hij kon Theo niet bereiken en zo besloten we een matige eerste helft. In de tweede helft kwam onze Gouden Schoen erin en bleek zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Met een ziedend afstandsschot maakte Erwin namelijk de 1-2 en redelijk snel daarna was het chaos in de Wartburgia verdediging en kon Gregor profiteren, 1-3. Mark H. hield zijn goal verder schoon met twee mooie reddingen maar hij kon niet voorkomen dat Warburgia volkomen onnodig op 2-3 kwam. De buit bleek echter binnen en een toch wel verdiende overwinning op basis van de veel betere tweede helft!

Mark H.


Zaterdag 18 maart 2006 Pancratius 3  -   ZCFC 6   1-0  (1-0)
Mark Koot  1x

Boer zoekt doelpunt…

Met een ruime zege in ons achterhoofd in het uitduel, nu het thuisduel. Zonder Ronald, maar met Stefan en Milan.  Theo was de fluittist en deed dat uitstekend. De beste kansen waren voor ons. Met een aantal afstandschoten probeerden we de goed keepende goalie te verschalken, maar vaak werd de bal geblokt. De grootste kans was voor Awet, die een teruggelegde bal kon inkoppen. Zijn inzet werd gekeerd op de doellijn. Mark 'Petje' Koot
kon vrij aanleggen voor een schot, deze werd iets veranderd van richting , maar dat was niet erg, hij scoorde!!!  ZCFC probeerde er wat tegenover te zetten, maar Johnny had geen moeilijke middag vandaag. De tweede helft werd wat feller, er kwamen wat hardere overtredingen over en weer, maar Theo hield het kort en deelde zelfs gele kaarten uit en één rode. ZCFC probeerde meer aan te vallen en wij probeerden de 2-0 te maken. Mike stoomde vaak het veld over en Mark H. deed dat hem na. Ze hadden goed naar Hans gekeken, die in de eerste helft ook een paar keer er als een diesel overheen ging. In de tweede helft werd er ook vaak uit de tweede lijn geschoten, zonder resultaat. Awet was het gevaarlijkst met zijn schot, centimeters over. De beste kans was voor Erwin; hij kreeg een balletje doorgekopt door Remco, vanuit een corner en kon net niet binnen tippen.  Een verdiende 1-0, die best wat hoger had mogen uitvallen.                              

witteflits

Zaterdag 18 februari 2006 Pancratius 3 - Aalsmeer 5 (1-2)  3-3
Remco 1x, Mark Koot 1x, André 1x

Op het kunstgrasveld mochten we aantreden tegen Aalsmeer en voor we het wisten stond het 0-1. John besloot op het laatste moment de bal naar de tegenstander te spelen i.p.v. naar Maikel. Een koude douche maar gaandeweg de eerste helft werden we sterker en kregen voldoende kans. Bij een corner voor ons bleek onze gehele achterhoede op Gregor na mee naar voren gegaan te zijn en uit de counter werd het 0-2. We herpakten ons en uit een corner was het Mark Koot die fraai de aansluitingstreffer binnenkopte en met die stand gingen we de rust in. Na rust zochten we furieus de aanval en uit één van de vele aanvallen was het Remco die de gelijkmaker liet aantekenen. Het wachten was op de genadeslag maar het was Aalsmeer wat weer op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Gregor. Blijkbaar leidde dat tot een verhitting bij enkele van onze spelers en Ronald en Mark H. vonden het nodig hun frustratie op de tegenstander af te reageren. Erwin bleek nog gefrustreerder en na overduidelijk natrappen werd hij eraf gestuurd en zo moesten we de wedstrijd met 10 man tot een goed einde zien te brengen. 1 minuut voor tijd toch nog gerechtigheid: Ronald met een diepe pass die door Remco perfect werd klaargelegd voor André die de 3-3 beheerst binnenschoot.  Een punt in een wedstrijd die in de 2e helft toch wel ontsierd werd door de reeks incidenten.

Mark H.

Zaterdag 4 februari 2006 De Meer - Pancratius 3  (1-0)   3-2
Ronald 1x, Awet 1x

Een taaie tegenstander vandaag, niks kregen we kado. De Meer speelde fel en enthousiast, wij hadden er in de eerste helft moeite mee. De verdedigers hadden de handen vol aan De Meer. Van echte doelrijpe kansen kwam het niet, toch de verdienste van de achterhoede. Aanvallend liep het ook niet soepel. Mark Koot kreeg de grote mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet ging naast. Het was De Meer die de score opende door een simpele schuiver langs John.  De tweede helft kwamen beter in het spel, meteen zochten we de aanval en werden we gevaarlijker. Door een lullige klutsbal was het weer De Meer die een doelpunt maakte. Daarna werden we aanvallen sterker, een voorzet van links kwam via Dré bij Bakker en die schoot, weliswaar via een been op het doel, maar hij ging erin. Toen kwam het doelpunt van de week: Awet kreeg een bal aangespeeld, hij liet hem één keer stuiteren en haalde verwoestend uit; de bal verdween via een stuiter voor de neus van de keeper in de verre hoek, een wereldgoal!  Met 2-2 wilden we meer. Maar het lot was ons niet goed gezind, de spits van De Meer draaide weg van de verdediger en schoot de bal langs John. Weer op zoek naar de gelijkmaker en de duels werden feller. De scheids had iets meer voor overtredingen moeten fluiten, maar deed dat niet. André kreeg een mooie kans, zijn schot ging voorlangs.  Helaas géén punt mee naar huis genomen…  

witteflits

Zaterdag 21 januari 2006 St Louis 4  -   Pancratius 3   (0-0)  1-1
Remco 1x

Op een hobbelig veld gingen we van start. We bleven de eerste 10 a 15 minuten  in de eerste versnelling spelen, waardoor op balbezit spelen lastig was. Louis kon er af en toe uitkomen, maar heel gevaarlijk werd het niet. Ze speelden vaak in zijn achteruit. We zetten na 15 minuten de druk er iets meer op, zo kwamen we in de 2e versnelling. Kansen kregen we ook. Erwin's schot ging via de keeper over en we kregen daarnaast mogelijkheden. Een grote domper was een afgekeurde goal, die ten onrechte als buitenspel werd bestempeld, een voorzet op Remco van André  werd door Remco raak gekopt. Naarmate de eerste helft vorderde ging het combineren beter, bijvoorbeeld mooie aktie van Gregor, die Remco de diepte instuurde en Jordy die goed inspeelde op Awet, die vaak de bal kwam halen. Met de thee stonden we in zijn neutraal, 0-0.
Na de thee kwamen we gelijk beter uit de startblokken en speelden we in de 3e versnelling, er werd meer gas gegeven en meer kansen gecreëerd.  André schoot van rechts op doel en de keeper zat eraan, maar Remco was er als de duvel bij en maakte de 0-1. St Louis probeerde te counteren  echter zonder veel overtuiging. 1 keer moest John echt ingrijpen en deed dat ook goed. We probeerden in zijn 4 nog meer gas te geven, maar de goden waren ons niet gezind. André kopte op de paal, André schoot op de paal, Awet kopte goed in de hoek, maar de keeper lag in de weg. Toen kwam St Louis weer eens op onze helft en door een gepareerd schot kwam de bal bij een medespeler en deze kon de bal vrij inschieten, het leek gelijk een doelpunt te worden, maar daar was Milan die zich er nog voor gooide. Helaas maakte hij hands en de daarop volgende strafschop werd benut, 1-1. Wij verder met drukken in zijn vijf, maar het lukte niet die bal over de lijn te krijgen. André werd 2x zwaar gehinderd, maar de scheids zag er geen strafschop in. Op het laatst kreeg Mark K. nog een unieke kans, zijn schot ging over……..  3 punten moeten halen, 1 punt maar meegenomen.          
           
witteflits


Zaterdag 17 december 2005 Pancratius 3 -  Taba 4   (2-0) 5-5
Erwin 2x, André 1x, Walter 1x, Mark K. 1x

Heen en weer  

De eertse helft begonnen we voortvarend,  maar Taba had er ook zin in. Het begin ging heen en weer, allebei aanvallende intenties, Taba scoorde 2x, maar deze goals telden niet vanwege hinderen van de keeper en buitenspel. Erwin , Stefan en Mark K. probeerde het van afstand. Vervolgens dacht Erwin, laat ik het nog eens van afstand doen en prompt viste de keeper achter het netje, 1-0. Toen kwam Taba weer en Mark H. tackelde zijn tegenstander in het strafschopgebied en Die ging vrij easy naar de ground. Dit betekende een strafschop; deze werd slecht genomen Dus de keeper kon met 1 been de bal keren. De bal bleef in het spel en als een speedboot gingen we in de tegenaanval en nog geen minuut na die strafschop had André hem voor ons in het netje gelegd, 2-0! De tweede helft speelden we op het andere veld en deze helft was zeer interessant. In plaats de zege in veilige haven te brengen, leden we schipbreuk; 3 man konden achter elkaar een afgeslagen bal scoren, maar verzuimden, alle 3 schoten ze op de keeper. Daarna ging Taba weer in de aanval en de gevaarlijke linksbuiten zorge voor paniek. De 2-1 werd bijna nog verhinderd, maar niet genoeg . Kort daarna een uitgespeelde aanval, wederom van Taba en zo werd het 2-2. Een slippertje van de keeper resulteerde in 2-3. Een prachtige aanval over diverse harde schijven werd op aangeven van Dré door Walter binnengetikt ( 'ich bin doch nicht blöd'? dacht hij) 3-3. Taba ging als een duikboot op jacht naar meer doelpunten en die kregen ze ook, namelijk 2, zo werd het 3-5. Toen werkte eerst de keeper niet mee, maar bij Mark Koot gelukkig wel. Hij kon de 4-5 binnenschieten van afstand. De prima fluitende scheids gaf nog aan een paar minuten speeltijd en we probeerden nog iets te forceren. Om op heen en weer terug te komen, Taba kreeg ook nog een aantal grote kansen, gelukkig voor ons zaten ze op de loveboat, ze scoorden niet. In de allerlaatse minuut werd Dré diepgestuurd en hij gaf de bal panklaar op de knikker van Erwin. Hij tekende voor de gelijkmaker 5-5. Het was spektakel op het veld en een leuke open wedstrijd.    

witteflits

Zaterdag 10 december 2005 Diemen2 - Pancratius 3      (0-2)  3-4
AWET 1x, Remco 1x, André 2x

De wedstrijd begon met veel kansen voor beide ploegen, Diemen drong iets meer aan
en had de beste kansen, Stefan stond als een beest te backen en dankzij John bleven we overeind, net als André die bleef dit keer ook staan, wel als vlagger overigens.  Gelukkig waren wij het die de 0-1 maakte en we hebben er lang op moeten wachten, maar het is hek is van de dam, de kop is eraf, zijn haar ook, maar AWET maakte het doelpunt. Hij kreeg de bal in de zestien aangespeeld, bedacht zich geen moment, draaide en schoot binnen in de verre hoek. Daarna kregen we nog wat kansen: Ronald , die na een prachtig passje van Mark H. schuin voor het goal kwam en i.p.v. binnenkantje en een hoek uitkiezen ging de bal wat roekeloos over. Nog steeds hield John ons staande, het veldspel bleef statisch, toch de 0-2. Remco kon nog net bij een diepteballetje, voordat de keeper er was en peerde hem in bovenhoek. Theo moest na een bodycheck in de eerste helft eruit. De tweede helft werd moeilijker, we kwamen in de verdrukking en weinig van ons eigen doel af.  Gelukkig maakte Diemen moeilijk een doelpunt, vele schoten gingen over en naast  en recht op John af. Toch lukte het ze een tegengoal te maken. Maar bij een counter was het André , die alleen voor de keeper kwam te staan, met de bal maar zonder biertje in zijn hand. Hij omspeelde hem en de marge was weer 2, niet voor lang want een minuut later was het weer 1. Weer samengeknepen billen (vooral Erwin). Bakker kreeg nog een grote kans, maar verslikte zich in het moment. De 2-4 kwam er gelukkig wel; André kreeg de bal van de balvaste Remco en schoot recht op de keeper, die de bal door zijn benen het doel in liet gaan. John moest nog 2 keer zich strekken , maar kon niet voorkomen dat Diemen de 3-4 maakte. De scheids geloofde er nog in, de 2e helft duurde bijna een uur. Uiteindelijk namen we de drie punten toch mee!                                                  

witteflits

Zaterdag 3 december 2005 De Dijk 3 - Pancratius 3    (4-0)   10-0

Met 10 man stonden we in de kantine en dat was het hele team waar we mee begonnen
De Dijk was gebrand om deze wedstrijd met dubbele cijfers te winnen en wij hadden zoiets van de schade beperkt houden (dan begin je al helemaal verkeerd). In de thuiswedstrijd vond ik ze gewoon goed voetballen, netjes combineren en goed ingespeeld op elkaar. Voor De Dijk was het een heerlijk voetbalmiddagje, Sinterklaas is in het land zullen we maar zeggen. Voetballend kwamen we er niet aan te pas, hadden we de bal waren we hem gelijk al weer kwijt. In de wedstrijd was er geen sprake van geouwehoer van hun kant (dat zet aan tot nadenken…). De eerste goal was schlemielig, Guus schoot tegen de keeper aan en de bal lag er in.  Dat was de aanzet voor De Dijk voor meerdere goals . Helaas voor ons was John er ook niet vandaag anders was de schade misschien beperkt gebleven. André kwam tegen het einde  van de eerste helft er nog bij als elfde man. We zijn 2x voorin geweest, Remco en Awet konden allebei een keer de keeper omspelen,  maar het resulteerde niet in een goaltje. De tweede helft een andere keeper bij ons , maar ook in deze helft konden we geen potten breken en De Dijk scoorde er rustig op los. Eén afstandschot in de tweede helft van ons, that's it. Volgende keer weer gewoon normaal voetballen……….                          

witteflits

Zaterdag 19 november 2005 Pancratius 3 -  Swift 7  ( 1-3)  2-5
Erwin 1x, Remco 1x

De tegenstander van vandaag was Swift, voor ons een zeer lastige tegenstander, maar alles is mogelijk in het voetbal. Het was gelijk duidelijk dat Swift ons onder druk wilden zetten,
dat lukten ze ook aardig, daar ze gewoon een goed veldspel neerzetten waarover we weinig te vertellen hadden. We liepen achter ze aan en waren bang voor ze ; als ze de bal hadden liepen we al achteruit.  Uit twee simpele loopakties van Swift werd gescoord, kort dekken was er niet bij. Voorin konden we ook niet veel potten breken in de eerste 20 minuten, daarna kregen we wel kansen, een bal tegen de paal en een afgeslagen inzet werd alsnog tegengehouden door de keeper. Swift bleef gevaarlijk, een penalty werd geclaimd door hen en misschien wel terecht… Remco werd bij een doelpoging zwaar gehinderd, nu ging de bal wel op de stip, uiteraard tot woede van Swift.  We gingen rusten met 1-3. De tweede helft kwamen we stukken beter uit de startblokken en dat had resultaat. Jordy zette op links voor en Remco schampte de bal met de voet en de bal ging binnenkant paal binnen. Swift liet zich niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken met diepteballen. Hieruit scoorden ze de 2-4. Helaas werkten de buitenspelval niet altijd goed. Een smet op de tweede helft was het natrappen van een Swift speler op Mark Koot, diep rood gewoon! Mark zelf maakte daarvoor ( nadat hij zelf eerst een elleboog gevoeld had) een lichte slaande beweging en uit solidariteit en om een staking te voorkomen ging hij er ook maar uit… ????? Uiteindelijk maakte Swift nog 2-5 en we moeten het verlies nemen, swift was voetballend gewoon beter….        

witteflits  

Zaterdag 12 november DVVA 11 -  Pancratius 3     (1-1)  2-3
André 1x, Remco 2x

De wedstrijd werd op het terrein van De Meer gespeeld en niet om 10.30 of 14.30,
maar om 12.30. We hadden 13 man inclusief invaller Stefan (bedankt!) We begonnen de wedstrijd zoekend  en dat resulteerde in een grote kans voor DVVA. Daarna herpakten we ons weer een beetje, maar soepel zoals de afgelopen wedstrijd ging het niet. DVVA staat  onderaan met 1 puntje en tegen dit soort tegenstanders lukt het niet altijd met ons.  Toch was het André die de score opende met een schuiver vanaf rechts. Vervolgens kregen we meer kansen, Remco met een grote en Ronald met 2 afstandschoten. Verdedigend kregen we meer grip, zodat DVVA niet veel te vertellen had. Achter hun verdediging lag veel ruimte, waar André en Theo veel gebruik van konden maken, daardoor konden we veel aanvallen. Een wel of niet buitenspel geval leidde tot de 1-1 jammergenoeg. Tijd voor de thee. Na de thee kregen we nog meer ruimte en we zetten DVVA goed onder druk. Ondergetekende kreeg een levensgrote kans evenals Mr predator Remco, beide faalden finaal. Uit een corner van ondergetekende kopte Remco de bevrijdende 1-2 binnen. Niet veel later een voorzet van ondergetekende op diezelfde Remco en het was 1-3.  Vervolgens kansen op rij, voor Awet, weer ondergetekende en Remco , maar we verzuimden de voorsprong uit te bouwen.  Erwin viel lekker in en Walter, Mark H en Mike speelden ook puik, evenals de invallende Guus. DVVA kon nog terugkomen door een uitbraak, waarbij Stefan voor de goal helaas uitgleed en DVVA simpel kon scoren. John was net daarvoor al omspeeld. Gelukkig bleef het bij 2-3 en namen we 3 punten mee.                        

witteflits

Zaterdag 5 november Pancratius 3  - Wartburgia 4    8-1  (3-1)
Andre 5x!!!, Jordy 1x, Remco 1x, René 1x

+ een punter van Mark Koot, maar die ging ietsiepietsie naast

Tegen Wartburgia vandaag, met 14 man en Theo als scheids, die het overigens goed deed. Mark H, Awet en René waren de figuranten de eerste helft.  Het filmpje begint met in de eerste 10 minuten zenuwachtig voetbal. Aan beide kanten kansen, maar onzuiver in de afwerking, dat veranderde snel, omdat Remco een puike voorzet van Ronald inkopte. Toen drukte we op FF en snel werd het door regisseur André 2 en 3-0. Eentje daarvan was netjes met links binnengschoven. Gregor was op linksbuiten één van de gevaarlijkste aanvallers, hij kon het echter niet uitdrukken in een doelpunt.  Even drukte we op pauze net voor de rust, want een te ver naar voorgeschoven Pancratius liet een gat vallen, waardoor de spits van Wartburgia een tegentreffer kon maken, Desalniettemin werd er goed verdedigd, Mark Koot won al zijn kopduels, Jordy zat bovenop zijn tegenstander, net als Hans en Mike was vaak de vrije man. Guus kon vaak over de rechterflank opkomen, wat ook het nodige gevaar bracht. Na de thee ging de film verder, met André in de hoofdrol. Hij trof weer doel, nadat Awet hem zeer goed bediende. Uit een corner bracht Jordy de score verder omhoog, door een afgeslagen corner, die opnieuw in de zestien werd gebracht, te verlengen. Witteflits nam nummer 7 voor zijn rekening , door een special effect; een stiffie. Andre bracht  aan de film het happy end, namenlijk doelpunt nr. 5 van hem van deze dag. Ik wil de hele cast en crew bedanken voor het maken van deze film!!!!!!!  

Witteflits

Zaterdag 29 oktober 2005 ZCFC 6  - Pancratius 3   1-5    (1-1)
e.d. 1x, Erwin 2x, René 2x

Voor ons een lokatie ver weg, namelijk Wijdewormer  vlakbij de Zaanse Schans. Een club buiten Amsterdam betekent wel in de regel ruime kleedkamers! André had het ook gevonden, hij was zelfs ruim op tijd!!  We begonnen met een opmerkelijke opstelling: John als vlagger en Witteflits op doel en Brian met de stok ( niet de hoekvlag). Een zenuwachtig eerste helft met veel ondoordachte diepteballen, maar ook met mooie momenten: André zet voor en de tegenstander maakt een doelpunt in zijn eigen doel. Met Walter op het middenveld altijd mooie momenten, een prachtig balletje op Bakker, maar de inzet was te slap. Deze aanval bewees dat we over meerder schijven kunnen aanvallen, waarom niet vaker dan?!?!  Soms was er druk van ZCFC, maar de keeper stond er wanneer nodig, aan de 1-1 gingen 2 duels verloren, niks aan te doen. De tweede helft een beter Pancratius. John op zijn eigen stekkie en Witteflits in de aanval. Door drukken van Ronald kwam ik en balbezit en van 35 meter was het een koud kunstje, de bal onderweg, de arm omhoog  want hij ging er toch wel in: 1-2. Daarna 2 x Ooms die De defensie liet schutteren en de keeper kansloos. Achterin was het koek en ei, Mark Koot won alles in de lucht en John op de doellijn, geen noemenswaardig gevaar. Zelfs Mark H. had  het lef om naar voren te stomen als een Trabelsi!  De 5e was een klasse goal. Bij de zestien en 1 verdediger voor me, een panna, en hij was achter me, en loeihard binnenkant paal. Als toetje nog een penalty, door de chaos, slecht voorbereid, uiteindelijk Remco, die wou zijn gram halen, maar kon weer aan de pil; de keeper stopte knap, het bleef 1-5.    

witteflits

Zaterdag 15 oktober 2005 Pancratius 3  -  de Germaan 3  1-3 gestaakt  (1-3)
André  1x

Tegen de Germaan is het vervelend voetballen. Op het veld werd dat bevestigd, irritante gasten en voetballen met hun mond i.p.v. met hun voeten. Ze hadden 2 goede voetballers in hun team, die het ons heel moeilijk maakten, vooral voor de verdediging waren ze een nachtmerrie . Maar onze droom kwam het eerste uit. Een vrije trap van André, welke licht van richting werd veranderd plofte in de korte hoek, dat betekende de 1-0. Daarna waren we uitgedroomd, want de Germaan was sneller en feller. Ze kwamen regelmatig alleen voor John te staan en het kon ook niet uitblijven dat de gelijkmaker gescoord werd (heel snel na de 1-0). Een individuele aktie van een speler van de Germaan zorde ervoor dat we 1-2 achterkwamen, de 1-3 voorkwamen we ook niet. Tijdens de eerste helft kon onder andere de nummer 7 van de Germaan zijn bek niet houden en zorgde voor irritaties. Wat een commentaar, echt zielig gewoon. Wat  ik ook zeker moet vermelden is dat Brian inviel en ijzersterk ook, voetballend klasse en de inzet nog beter, meteen kreeg hij trappen te incasseren door een vieze kale nicht, Brian bleef echter kalm, klasse!!! Schoppen uitdelen kon de Germaan ook goed! De tweede helft begonnen we sterk, we voetbalden stukken beter en werden steeds meer gevaarlijk. André zette goed voor op Awet, die  goed naar de eerste paal kwam, alleen zijn inzet werd gepareerd door de keeper. Uit een corner van Brian kon ik een halve omhaal maken, maar deze was te zacht. Uit een corner van mij kon Walter of Jordy de bal goed inkoppen, maar helaas ook geen probleem voor de keeper. Gregor moest alle zeilen bijzetten, nadat John omspeeld was, hij voorkwam de 1-4 door de bal tegen te houden op de doellijn.  Toen kwam het nare moment dat Brian de bal in de voeten kreeg en van achteren hard aangepakt werd. Brian moest met een  knieblessure van het veld. Geluk bij ongeluk; het was niet zijn 'zwakke' knie. Het ergste was dat die kale nog beweerde dat het een "schwalbe" was. Respectloos dus, zegt genoeg over het niveau van die gasten. We hebben nog niet vernomen, hoe ernstig de blessure is van Brian, maar kunnen alleen hopen dat het meevalt. Bij deze Brian: BETERSCHAP.
De wedstrijd werd ook niet meer uitgespeeld en het 1-3 verlies is een feit.                                                              witteflits

Zaterdag 8 oktober 2005 Aalsmeer 5  -  Pancratius 3   1-5  (1-5)
André 2x, Remco 2x, René 1x
 
Rozegeur en maneschijn... en bloemen houden van mensen...
met name van pancratius zaterdag 3

Met 12 man kwamen terecht in het bloemengebied namenlijk Aalsmeer.  De jongens van Aalsmeer hadden de veiling gewonnen, dus zij trapten af. Dat hebben we geweten, want niet lang daarna werd een lange bal verkeerd in geschat door John en zijn kreet JA,JA! luidde de 1-0 in voor Aalsmeer. Wij kwamen gelijk met het antwoord: slecht uitverdedigen van hen bracht Walter aan de bal, die vervolgens André aanspeelde in het strafschop-gebied en deze schoot onberispelijk de 1-1 in. Daarna ging het vlot. Door een blunder van de keeper kreeg Remco een cadeautje, het was geen bosje rode rozen, maar de bal keurig in zijn voeten en met een tikkie lag ie binnen. Theo kreeg de bal op links en zag Awet vogelvrij staan , Awet zag André vogelvrij staan en met een mooi hakkie kreeg hij de bal. André aarzelde niet en schoof diagonaal binnen. De organisatie ontbrak volledig bij Aalsmeer de eerste helft en zodoende kwamen wij op rozen te zitten. René kreeg de bal op en maakte een aktie op het middenveld tussen 2 man door, gaf een steekbal op Bakker, die simpel de tegenstander voorbij rende, alle tijd had om de vrije man te zoeken en vond deze in de persoon van Remco , die zijn tweede binnen tikte. Als kasplantjes keek Aalsmeer tegen een 1-4 aan. Het was nog niet over; een voorzet vanaf rechts werd door iedereen gemist, alleen  niet door witteflits, deze schoot snoeihard vanuit de draai de 1-5 binnen. De verdediging van ons stond goed, Mark H had de spits in de pocket en John deed  zijn plicht door een gevaarlijk schot te pareren. Guus en Gregor gaven weinig weg en verdedigden gewoon netjes uit, puik!
De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Aalsmeer kwam meer in bloei te staan en wij voetbalden een stuk minder. Meer werk voor John dus, deze had geen trek in een andere tegentreffer en pakte de lastigste ballen. Eén schot van Aalsmeer keek hij na, via de binnenkant van de paal kwam hij net zo hard het veld weer in. Helaas gingen de lange bal hanteren, mede doordat de krachten af namen. Toch wisten we een aantal grote kansen niet te benutten. Mike alleen voor de keeper ( mooie steekbal van Walter) , Awet werd bediend door opkomende Gregor, maar zowel Mike als Awet schoot met het chocolade linkerbeen. De toon was gezet al in de eerste helft...... ( een KASkraker)                                witteflits    

Zaterdag 1 oktober 2005 Pancratius 3  - De Meer  5 (0-1)  1-1  
Erwin 1x
 
Met een compleet elftal van afwezigen en nog enkele wijzigingen in de selectie op de wedstrijddag zelf, beginnen we toch weer met voldoende spelers en supporters tegen De Meer. We hebben het direct moeilijk. De Meer speelt feller en wij komen er moeilijk uit. Halverwege de eerste helft scoort De Meer de 0-1 uit een voorzet vanaf rechts en laat onze jonge hond Hans kansloos. Edwin valt licht geblesseerd uit, Ronald S valt in en Guus neemt de rechtsbackpositie over. Met zijn snelheid kan Guus ons redden van de zekere 0-2. Ook John houdt De Meer van verdere doelpunten af. In de tweede helft gaan we aanvallender spelen met onze nieuwe gastspeler Dave die de balsterke Walter met zijn slappe benen vervangt. Met enkele tactische tips van Maikel herstelt Gregor zich met een sterke 2e helft. In zijn eerste actie drukt Dave de verdediging van De Meer al naar achteren. De Meer heeft het dan moeilijk, maar echt grote doelkansen blijven nog wel uit. De goal valt als Dave in het strafschopgebied te hard wordt aangepakt en wij een penalty krijgen van een goed fluitende Theo. Erwin schiet de penalty met grote zekerheid binnen (1-1). Met een steeds beter spelende Awet wachtend op een verlossende goal en de niet bij te houden Dave hoopten we op een overwinning, maar dat was teveel geweest voor alleen een goede tweede helft.

Ronald B.

Zaterdag 24 september 2005 TABA 4 - Pancratius 3  4-2 (2-1)
Theo 1x, Erwin 1x

Na het zoet der overwinning tegen Diemen nu dan tegen TABA. Op een keihard knollenveld en de vertrouwde hippie-op-blote-voeten in de kantine traden we aan tegen TABA. We openden redelijk goed en op een verre diepte pass van Maikel dacht de keeper van TABA de bal eenvoudig te kunnen pakken, hij had echter niet gerekend op de oude sluwe vos Theo die de bal fantastisch inkopte. Goede kansen waren daarna niet aan ons besteed en ook een goed schot van Ronald werd door de keeper uit de bovenhoek geranseld. Hoewel TABA met hun goed voetballende middenvelders een paar keer gevaarlijk leek te worden leken we de rust vrij eenvoudig te halen. Binnen een paar minuten was het echter de wereld op zijn kop. Via een makkelijk gegeven penalty en een grote fout bij het uitverdedigen kwam TABA op 2-1. Met de nodige omzettingen in de rust begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Door niet kordaat genoeg ingrijpen kon TABA echter vrij simpel op 3-1 komen. De ruggen werden gerecht en via een goal zoals alleen Erwin die kan maken (bal in de kruising jagen vanaf de zestien) kwamen we dichtbij. We verzuimden de kansen te maken en definitief door te drukken waardoor de aloude voetbalwet in werking trad en de goal aan de andere kant viel. Eindstand derhalve 4-2 tegen een ploeg waar je eigenlijk vrij simpel van hoort te winnen!

Mark H.

Zaterdag 17 september 2005 Pancratius 3 - Diemen 2 3-0 (1-0)
Remco 2x, Erwin 1x

Na de scheldpartij van vorige week traden we nu aan tegen Diemen. In een 4-4-2 opstelling met Erwin terug op zijn favoriete centrale middenveld positie. Het vooraf gevreesde Marrokaantje bleek er niet te zijn en we hadden eigenlijk weinig te duchten van Diemen. Van de enorme ruimte die we kregen werd echter niet echt goed gebruik van gemaakt en de passing was vaak erg slordig. Na een goede tackle van Mark H. kwam de bal in het bezit van Guus die Remco met een strakke pass alleen voor de keeper zette. Remco maakte beheerst de 1-0 ondanks de protesten voor buitenspel van Diemen. Met deze stand gingen we de rust in. Het doel voor de tweede helft was de score verder uit te bouwen. En dat gebeurde dan ook. Uit een corner kon de kopbal van Jordy maar half verwerkt worden en Erwin profiteerde dankbaar: 2-0. Diemen drong wel wat meer aan en daardoor kregen we meer ruimte. Een pass van de ingeschoven Mark H. werd door Erwin links in het strafschopgebied meegenomen en zijn uithaal met links kon door de keeper weliswaar gepareerd worden maar Remco was er als de kippen bij voor de rebound: 3-0 en zijn tweede. Een prima overwinning waar niets op af te dingen viel en de vooral de verdediging stond als een huis getuige het feit dat John de nul hield en eigenlijk geen schot op doel heeft gehad.

Mark H.

Zaterdag 10 september 2005 Pancratius 3 - De Dijk 3 4-4 (2-0)
Ronald 1x, René 1x, Mark K. 1x, Walter 1x

Politiek bij Pancratius
In een zinderende warmte traden we aan voor onze eerste thuiswedstrijd tegen De Dijk. Vooraf gewaarschuwd, dat het wel eens een irritant team zou kunnen zijn. Niks teveel gezegd. Met Theo als staatshoofd (scheids) begon de wedstrijd. Je kon merken dat de oudjes van De Dijk vroeger op hoger niveau gespeeld hadden; tikkie breed en tikkie terug en een dieptebal waren allemaal van de partij. Wij waren ook van de partij ; Awet koos op de rechterkant de diepte en Ronald, onze president, op links de breedte, Awet bediende Ronald en die rondde keurig af. Toen werd het iets minder leuk. De hele volksvertegenwoordiging van De Dijk kwam in opstand, nadat de scheids meerdere malen voor buitenspel floot. Wat kunnen die gasten zeiken, zeg. accepteren is een vak apart. Wij gingen gewoon door, Maikel gaf een mooie dieptebal en ik kwam achter de verdediger vandaan, sneed hem de pass af, kon nog net in balans blijven en rondde net zo goed af als Ronald 2-0.
Na rust een ander verhaal. een opkomende Dijk, wat resulteerde in 2-1. Je kon aan je water voelen dat we die voorsprong niet gingen vasthouden. Waren we even uitgeluld, overklast???? Zeg het maar, iets voor het lagerhuis misschien? Een goede spits hadden ze zeker, die zaaide genoeg paniek bij ons. De 2-2 was een feit ( in het kruis, onhoudbaar) en de 2-3 volgde snel. En zelfs de 2-4 kwam erbij, mooi afstandschot. De zaak was nu om ons weer te herpakken, dat deden we op uno momento dado, maar dat was wel pas 10 minuten voor tijd. Toen Mark Koot de 3-4 maakte gingen we weer geloven ( bedankt Sandor). Hij kwam in het centrum vrij voor de keeper en toen was het een koud kunstje. Remco had hem al eerder mogen maken toen hij oog in oog met de keeper stond, hij was weer niet scherp genoeg, net niet. Tussendoor bleef De Dijk maar zeuren en zuigen, een aantal van ons kreeg dingen naar het hoofd geslingerd, dat kon echt niet door de beugel. Maar gerechtigheid geschiedde. Een afgeslagen vrije trap kwam op de elleboog van Ooms, die de bal aan Walter gaf en deze maakte de 4-4. Het gevoel van euforie kwam bij sommige boven, d.m.v. hard juichen (met 2-0 voor en dan 2-4 achter is echter om te janken..). Een wedstrijd die gewoon gewonnen had moeten worden, maar achteraf gelukkig een puntje in de knip!!!!

witteflits

Dinsdag 6 september 2005 Sporting Noord - Pancratius 3 6-3 (5-1)
Remco 1x, René 1x, André 1x

Dit team van Sporting Noord waren we niet gewend. Dit is andere koek en geen lariekoek of moederkoek! Wat een tempo hadden die gasten, tik, tik en hup een kans. We hadden even tijd nodig om eraan te wennen. Een hele helft om precies te zijn. Binnen no time stonden we op 2-0 , voor we zelf een keer voor de goal kwamen en Remco had toch een hele grote....kans. Toch was het de eerste helft redelijk, Sporting Noord zette ons goed vast, het was moeilijk om eruit te komen en als we eruit kwamen kwamen er toch opties uit voort. De aandelen van Sporting Noord werden alleen gelijk uitbetaald, het stond 4-0 , voor we een mooie opgezette aanval met een doelpunt bekroonde. Gregor gaf op maat voor en Remco tikte binnen. De ruststand was 5-1. De tweede helft was stukken beter. John op zijn eigen stekkie en ik op links en Mark H. achterin. We verdedigden stukken beter en wij gingen zelf beter spelen: meer combinaties, mooie passes en éen-, tweetjes en meer kansen ( 2x Remco alleen voor de keeper en Bakker alleen voor de keeper). Jordy ging goed door op links, ging het strafschopgebied in, maar de tegenstander trapte op de rem, dat betekende wel een pingel voor ons: Dreetje schoot beheerst, strak binnen, 2-5. Een schot van hun veranderde de stand in 2-6. Een schot van mij weer in 3-6. Ik heb tegenover dit sterk elftal , een goed Pancratius gezien, waar iedereen een voldoende haalde en af en toe sterke staaltjes voetbal tevoorschijn kwam. een opsteker voor zaterdag....?

witteflits

Zaterdag 3 september 2005 Badhoevedorp 2 - pancratius 3 3-4 (0-2)
Walter 2x, André 1x, e.d tegenstander 1x

Met een graadje of 25 en 14 man stonden we bij onze buren badhoevedorp voor onze tweede oefenwedstrijd. We konden Hans en Jordy verwelkomen, allebei 's nachts teruggekeerd van vakantie en gewoon 's middags op het veld, karakter tonen heet dat! En beide gabbers speelde alsof ze al eerder deze week gevoetbald hadden, sterk en solide. Badhoevedorp bleek maar over 10 man te beschikken, dus ik bood mezelf aan om bij hun te ballen. Dat was maar goed ook , want de eerste levensgrote kans had ik voor het in pissen, maar ik faalde compleet. Het is best geinig om tegen je eigen ploeg te ballen, zie je het van aan andere kant. Pancratius had meer overwicht op het middenveld en er werd goed gebruik maken van de snelheid van Erik op de flank. Daardoor werden er aantal kansen gecreëerd, waarvan er minstens 2 in hadden moeten liggen. André nam desondanks de 0-1 voor zijn rekening door een gericht schot. De keeper toucheerde de bal nog, helaas te slap. Een prachtig opgezette aanval leidde tot de 0-2. Erik kreeg de bal op rechts en zette de bal op maat voor op het hoofd van Walter die snoei hard inkopte: 0-2.
Badhoevedorp kreeg ook de nodige mogelijkheden, met de 2 donkere spitsen voorin en de witteflits daarachter werd John ook nodig op de proef gesteld. De kleine spits was handig in het kappen en draaien en kwam zo simpel langs de verdediger. Waar het aan ontbrak was scherpte, dus geen paniek voor Pancratius. In de tweede helft een zelfde spelbeeld , Pancratius had wat meer overwicht op het middenveld en Maikel kon vaak doorschuiven en André zette veel medestanders instelling. Theo had een hele mooie mogelijkheid, maar zag zijn stiffie rakelings naast gaan. Een scherpe voorzet van Erik kwam op het hoofd van een verdediger van Badhoevedorp en belandde achter zijn eigen keeper, dat betekende de 0-3. Toen veranderde de westrijd iets, Pancratius werd onnauwkeuriger en gaf wat meer ruimte weg. Een dubieuze beslissing van scheids Emiel, het was zeker 3 meter buitenspel, leidde tot een tegentreffer van Badhoevedorp, 1-3. Het antwoord was aan Walter, een pegel van hem , onderkant lat, en het was 1-4. Badhoevedorp gaf niet op; een slim balletje van mij op de spits en het was 2-4. Pancratius kakte in in de laatste 10 minuten in en Badhoevedorp rook misschien een gelijkspel, want het werd nog 3-4. Te weinig tijd, ondanks een poging tot omkoping van de scheids...

witteflits

Dinsdag 30 augustus 2005 Tos Actief - Pancratius 3 1-7 (0-4)

Mark Koot 1x, Ronald 1x, René 1x, Remco 2x, André 2x

De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Met onze nieuwe aanwinst , de van AZ gekomen M. Blaar, op het middenveld. Van huis uit voorschopper, maar met 3x Mark (alle 3 voorstoppers) noodgedwongen op het middenveld., Mark Koot ( de echte) nam het eerste doelpunt voor zijn rekening door een fraaie actie door het centrum. TOS was de perfekte sparringspartner, we konden eigenlijk vrijuit kombineren en steeds lekkerder in de wedstrijd komen. Al snel werd het 0-2 door Ronald, een schot in de korte hoek. Awet wilde wisselen , dus ik erin en ik nam de derde voor mijn rekening. Na een mooie combinatie kon Remco de vierde erin leggen. De tweede helft gingen we vrolijk verder, er werd leuk getikt, zo simpel kan en moet voetbal zijn, en we hadden kansen aan overvloed, te veel om op te noemen. André liet ook van zich spreken, hij tikte er nog eens twee in. John was in slaap gesust en daardoor was hij niet zo scherp als anders, hij had ruzie met de bal en de tegenstander zei dank je wel' en tikte een tegentreffer binnen.
Koot had nieuwe schoenen aan en zijn voeten moesten nog aan die schoenen wennen en die schoenen aan de bal; 2 ballen 'net' over in de sloot!!! maar hij is altijd goed voor overzicht , een steekpass en rust.  Met Walter er ook nog bij 2 goede aanwinsten!!!. Men kan vrezen voor zijn basisplaats! Als laatst mocht Remco, de nummer 7, nummer 7 scoren, buitenkantje rechts om de keeper in een leeg doel. eindstand 1-7.  Het was een leuke pot zomeravond voetbal en zaterdag de volgende oefenwedstrijd, kijken of we weer leuk kunnen combineren!

witteflits

Copyright 2011 MF. All Rights Reserved.
Koppelingen enzo Homepage van Pancratius ARCHIEF