Wedstrijdverslagen seizoen 2014 - 2015 Hier staat de stand en meer
Woensdag 29 april 2015

WVHEDW 16 - Panca 2 4 - 1 (1 - 1)

Goede wedstrijd tegen een vervelende tegenstander en een wel heel partijdige scheidrechter. De eerste helft viel het wel mee tot een ruststand van 1 - 2. Gianni scoorde nog fenomenaal de 1 - 1.
Na de rust was het over met de pret.
Een zuiver doelpunt, de gelijkmaker nota bene, wordt afgekeurd en een puur buitenspeldoelpunt van WVHEDW wordt toegekend.
Toen was het echt over, door toedoen van een scheidrechter, die te bang en te laf was om tegen WVHEDW te fluiten.
Bah, wat een aanfluiting.
Zaterdag 25 april 2015

Pancratius 2 - RAP 7 1 - 0

Faire wedstrijd, die zich grotendeels op de helft van RAP afspeelde.
Vooral in de eerste helft was Pancratius veel beter. Veel kansen, maar de afronding liet te wensen over.
10 minuten voor tijd zorgde Wilfried, met een prachtig genomen vrije trap, gelukkig voor de verlossing.
Mark. K. deed het prima als scheidsrechter.
Zaterdag 18 april 2015 om 14:30 uur

Abcoude 2 - Pancratius 2 4 - 3 (2 - 3)

Een goede wedstrijd tegen een individueel sterk Abcoude. Mark van B. opende de score met een prachtig ingekopt doelpunt. Gianni maakte er voor de rust ook nog 2.
Helaas kon Abcoude een 3 - 1 achterstand ombuigen. De ruststand was al 2 - 3.
Tot 10 minuten voor tijd leek de winst voor het grijpen. Helaas kwam Abcoude langszij. In de laatste minuut strafte Abcoude van 40 meter Panca af, omdat Panca net even te veel ruimte gaf. Jammer.
Zaterdag 11 april 2015

Pancratius 2 - Arsenal 6 4 - 1 (1 - 0)

Pittige wedstrijd tegen venijnige tegenstander, die op nare wijze tikjes uitdeelde. In de eerste helft werd het 1 - 0.
Andre mistte nog een penalty, maar kon er gelukkig weer twee aantekenen.
Gianni en Rene zorgden voor de andere treffers. Beetje slordig uitverdedigen van Hans gaf Arsenal nog een kleine illusie.
Toen zij nog maar met 8 in het veld stonden, was voor Arsenal alle hoop vervlogen.
Zaterdag 28 maart 2015

Sloterdijk 2 - Pancratius 2 1 - 4

Als jeugd van Sloterdijk, gemiddeld 19, moet je je eigenlijk een beetje schamen, wanneer je verliest van een 11-tal waarvan de gemiddelde leeftijd 40 is.
Althans, volgens Edu.
Desalniettemin was het gewoon de klasse van Panca om de jeugd een lesje te geven.
Een speciale hoofdrol was weer weggelegd voor Jacob als penaltykiller.
2 goals van Ramon, 1 van Gianni en een penalty van Andre.

Zaterdag 21 maart 2015

Pancratius 2 - Buitenveldert 4 6 - 1 (5 - 0)

Goede wedstrijd met een welverdiende eindstand. De eerste helft was fantastisch met vijf treffers. In de tweede helft kwam Buitenvelderd redelijk terug. Met dank aan de jeugd van Panca.

Zaterdag 14 maart 2015

Pancratius 2 - FC Adamse Bos 4 3 - 4 ( 1 - 1)
Zaterdag 7 maart 2015

Swift 9 - Pancratius 2 3 - 0

Wederom een teleurstellende uitslag.
Wat sneeuw al niet doet met een team.
Zaterdag 28 februari 2015

Aalsmeer 4 - Pancratius 2 3 - 0

Eindelijk weer eens geen klinkende overwinning.
Doelpunten alleen uit naam van de tegenpartij.
Zaterdag 21 februari 2015

Ouderkerk 4 - Pancratius 2 0 - 6 (0 - 3)

Met twee terugkerende helden, Ronnie en Raymond, wordt meteen flinke druk naar voren gezet.
De tegenstander heeft het moeilijk en kan de handjes maar niet thuis houden.
Gianni moet het regelmatig ontgelden en hem wordt tot twee maal aan toe een zuivere penalty onthouden.
Ronnie kapt weer eens lekker op het middenveld en brengt meerdere malen Reany en Gianni in stelling.
Gianni zorgt uiteindelijke voor de 0 - 1 en de 0 - 2. Twee maal aan toe laat hij de keeper kansloos de bal uit het net vissen.
Chris tekent nog even op weergaloze wijze voor rust de 0 - 3 aan.
Veel kansen blijven helaas onbenut, anders was de stand wel het dubbele geweest bij rust.

Na de rust geeft Ouderkerk iets meer tegenstand met behulp van de scheidsrechter. Zo wordt een handsbal, waarvoor in deze spelsituatie zuiver rood voor hoort te worden gegeven, bestraft met een tijdstraf van nog geen vijf minuten.
Mark van B. en Henk zijn soeverein achterin. Maar ook Jacob weet bij menige één op één situatie het tij te keren. Reany maakt eindelijk zijn derde van het seizoen en Gianni plaatst nog even bal in de verre hoek voor de 0 - 5.
De tegenstander krijgt nog even een wel zeer twijfelachtige penalty cadeau.
Penaltykiller Jacob houdt gewoon de nul.
Tot frustratie van Ouderkerk maakt, aanstaande vader, Reany eindelijk zijn vierde van het seizoen.
De basis voor een goed seizoen vervolg is gelegd. Nu de rest nog. Goed gedaan mannen.

Frank

Zaterdag 17 januari 2015

RAP 7 - Pancratius 2 4 - 3 (3 - 3)

Terugkomen van een 3 - 0 achterstand,
door doelpunten van Reany, Van Baar en Chris, en dan door een lullig doelpunt,
5 minuten voor tijd, alsnog verliezen.
Om te winnen moet je scoren, maar het zat niet mee.

Zaterdag 6 december 2014

Pancratius 2 -  RKAVIC 3 3 - 5 (1 - 3)

Pee on me Legend, nieuw luchtje van onze grandioos keepende Jacob.
We begonnen met de best mogelijke opstelling, plus superscheids Bakkertje. Na 2 minuten kregen we een flinke tegenslag te verwerken. Onze sterkhouder Mark (estriem
spots) K. raakte geblesseerd, door een onbesuisde tackle van een RKAVICkiaan. Hopelijk komt Gerlos niet in gevaar.We spelen zeker niet slecht. Maar zoals het hele seizoen, hebben we geen mazzel en we komen kloterig 0-1 en 0-2 achter. Chris controleert de bal perfect op randje buitenspel en de 1-2 is een feit.
Vol goede moed op zoek naar de aansluiting maakt Reany een inschattingsfout, waardoor de spits van Rkavic de 1-3 kan maken.

2e helft zijn we gelijkwaardig en het geluk zit niet aan onze kant. Jacob had wel een blauw broekje aangedaan waardoor ie ijzersterk in de 1 op 1 situaties kon acteren. Desondanks komen we 1-4 achter. Chris maakt na 5 corners met een schitterende streep 2-4. Daarna valt de 2-5 en met nog 1 minuut spelen, schiet Marky van B. schitterend de 3-5 binnen.
Al met al goed geknokt maar weer geen punten.
Na de winterstop gaan we dit veranderen!

Ronald

Zaterdag 29 november 2014

Pancratius 2 - Abcoude 2 1 - 4 (1 -1)

Wanneer in je de eerste helft niet eens 8 man kan bedwingen, wat valt er dan nog te winnen, behalve de eer.

Zaterdag 22 november 2014

ASV Arsenal 6 -  Pancratius 2 4 - 1 (3 - 0)

Zaterdag 15 november 2014
Bekerwedstrijd

Beursbengels 3 Beurbengels  Pancratius 2 10 - 3 (6 - 2)

Op een druilerige zaterdagmiddag mochten wij op het hoofdveld van Blauw Wit aantreden tegen de koploper van de bekercompetitie en eveneens koploper in de 4e klasse, Beursbengels.
We begonnen goed en nadat Beursbengels een mogelijkheid had op de 1-0, kreeg Reany een reuze kans op de openingstreffer echter hij verzuimde de bal in het lege doel te schuiven.
Helaas opende Beursbengels de score. Mark K. kreeg daarna nog de mogelijkheid om de 1-1 in te koppen maar deze bal verdween net naast de goal. Beursbengels bleek wat effectiever in de afwerking en liep uit naar 3-0, mede door wat onzorgvuldigheid bij het uit verdedigen (o.a. Reany).
Wij hielden de aansluiting door een wereldgoal van Andre, een schitterende stift.
Ook Reany maakte zijn doelpuntje en zo gingen wij rusten met een geflatteerde 6-2 achterstand.
Het had zomaar 6-6 kunnen staan.

De tweede helft begonnen wat onfortuinlijk en de score liep aan de verkeerde kant op.
Maar ook nu kregen wij kansen en Reany kon weer wat terug doen en met zijn werklust de motor op het middenveld.
Met nog een paar schitterende reddingen van Hans bleef de schade beperkt tot 10-3, terwijl gezien de kansen verhoudingen, het zomaar 10-11 had kunnen zijn.
Dus we nemen de positieve dingen mee naar volgende week.

Mark K.

Zaterdag 8 november 2014

Pancratius 2 - Sloterdijk 2 4 - 4 (2 - 3)

Ondanks de topopstelling begonnen wel matig.
Met de zon tegen kwamen we al snel achter en door dekkingsfout van Reany kwamen we zelfs 0-2 achter. Hans maakte plaats voor Mark K. en het begon te draaien. Gianni zorgde al snel voor de 2-1 en Chris lobde de bal mooi over de keeper voor de 2-2. Helaas verdedigde Reany vlak voor rust uit met, zoals hij het zelf noemde, een mongolenbal, die pardoes voor de voeten van Sloterdijk belandde. Helaas een 2-3 ruststand.
De tweede helft begonnen wel sterk en nadat Remco in de 16 werd vast gehouden, benutte Andre de penalty 3-3!
Het spel golfde in deze fase heen en weer en uit een ongelukkige kluts tussen Hans en Reany scoorde Sloterdijk 3-4.
Om te zorgen dat Reany geen schade meer achterin zou veroorzaken schoof hij door naar voren om daar voor gevaar te zorgen. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker, uit een voorzet van Andre kopte Sloterdijk zelf onderkant lat de bal binnen. Veel strijd vandaag en een verdiend punt.

Mark K.

Zaterdag 1 november 2014

Buitenveldert 4 - Pancratius 2 1- 6 (1 - 2)
Nadat iedereen was gerust gesteld dat Bakker heelhuids Spanje had bereikt, stonden wij heerlijk in het zonnetje op de Zuidas. Voldoende spelers om een ijzersterk team neer te zetten.
Met een boomlange duikinstructeur uit Groningen in de basis op de plek van voorstopper kon er weinig fout gaan. We begonnen sterk en door een kadootje van de keeper van Buitenveldert,die de bal in de voeten gooide van Gianni, kwamen wij op voorsprong.
Jacob voor kwam met diverse reddingen en een circusact de gelijkmaker. Door Andre de Jong kwamen wij op 2-0. Buitenveldert kwam voor de rust op 1-2.
De tweede helft werd nog spannend, mede door de tijdstraf van Gianni .
Maar door de 3-1 van Ramon(kopbal) liepen wij uit door doelpunten van Andre (penalty), Edu (schitterend afstandsschot ) en een lobje van Gianni naar 6-1.
Mooie pot en verdiende punten!!!

Mark K.

Zaterdag 25 oktober 2014

Pancratius 2 - Swift 9 6 - 1 (2 - 0)

Met Theo, als vervanger voor de door Ebola gevelde Frank, mogen we op het gladde vierde veld aantreden tegen een jeugdig Swift.
We beginnen scherp, met Reany als voorstopper en de weer fitte Edu, als coach, ernaast.
We zetten druk en Swift komt er moeilijk uit.
Mooie aanvallen en wij geven weinig weg. Met de razendsnelle Gianni voorin voetballen we goed en creëren we kansen.
Gianni maakt voor rust twee goals.

Na rust gaan we door en we maken nog meer goals. Het wordt zelfs 6 - 1.
Chris, Remco en nog twee keer Gianni maken de goals.
De enige tegengoal voor Jacob, die een keer geen weekend weg was, kwam uit een vrije trap.
De muur stond goed, maar de goed spelende Reany sprong op en de bal ging onder hem door.

Mooie pot, de eerste drie punten zijn binnen en de weg omhoog is ingezet.

Zaterdag 18 oktober 2014

FC Amsterdamse Bos - Pancratius 2 4 - 2 (3 - 0)

Wedstrijd, die gelijk leek op te gaan. Door een twijfelachtige arbitrage leek het alsof winst onmogelijk was.
Hans kon definitief vertrekken na wat commentaar op de scheids.
Deze scheids beschikte ook al over een ingebouwd hawkeyesysteem, maar dan alleen in het voordeel van het Enge Bos.
De tweede helft werd met 1 - 2 gewonnen door 10 man, zullen we maar zeggen.
Doelpunten van Rene en Chris (penalty).

Woensdag 8 oktober 2014

RKAVIC 3 - Pancratius 2 7 - 1 (4 - 0)

Moeten hier nog worden aan vuil gemaakt worden.

De jeugd bracht in de tweede helft de spanning terug.
Met dank en Jessie en de maker van het enige doelpunt, Gianni

Zaterdag 4 oktober 2014

Pancratius 2 - Oudekerk 4 4 - 7

Superlatieven zijn hierbij geheel overbodig.
Doelpunten van Awet, Chris en Remco.

PUNT

Zaterdag 27 september 2014

Pancratius 2 - SV Aalsmeer 4 0 - 3 (0 - 0)

Tsja, daar sta je dan als technisch directeur. Op papier 18 man en dan zijn er maar 10 aanwezig.
Theo stond in ieder geval paraat, als elfde man.
Uiteindelijk kan de wedstrijd met 10 minuten later, met 22 man in het veld, worden begonnen.
De wedstrijd lijkt op herhaling van de wedstrijden van vorig seizoen tegen het stugge Aalsmeer.
Pancratius zet redelijk goed druk naar voren, maar het lukt maar niet om de verdediging van Aalsmeer in de luren te leggen.
Er ontvouwt zich een sportieve wedstrijd tijdens de eerste helft, met ook wat kansjes voor Aalsmeer.
Hans hield zijn doel lekker schoon, door slim te handelen. Frans maakt het de verdediging van Aalsmeer nog knap lastig, maar komt niet tot scoren.

In rust moet de scheids zich geblesseerd laten vervangen door Theo, die overigens strak fluit tijdens de tweede helft.

Ondertussen is ook Chris met versterking gearriveerd. Toch kunnen zij helaas het verschil tijdens de tweede helft niet maken.
Nadat Aalsmeer uit het niets op voorsprong komt, schuift Mark K. noodgedwongen door naar voren om zo meer druk te zetten. Echt kansrijk wordt het niet.
Tweede lepe tegenaanvallen van Aalsmeer zorgen voor de eindstand.
Ronald heeft nog een beetje mot het de aanvoerder van Aalsmeer en laat zich, wijs genoeg, wisselen voor Maikel.
Vlak voor tijd haalt Frans nog eens met veel venijn uit, maar zonder het gewenste resultaat.

De slechtste competitiestart ooit volgens sommigen, maar deze week geen rode lantaarn meer.
Op Dierendag, tegen Ouderkerk, moet het dan maar gebeuren. Winnen!

Frank

Zaterdag 13 september 2014

Pancratius 2 - WV-HEDW 16 0 - 6 (0 - 2)

De eerste competitiewedstrijd spelen we tegen WV-HEDW. Een sterk team. Wij spelen met een aantal afwezigen i.v.m. jarige dochter en omdat iemand taakstraf had en moest klussen.
Met 13 spelers beginnen we en direct hebben we het moeilijk. Ze zijn sneller, feller en technischer.
We houden het vol, omdat Jacob heel veel tegenhoudt. Helaas raken Edu en Jos snel genlesseerd.

Bij rust is het 0 - 2 en zelf krijgen we nauwelijks kansen.

Tweede helft nog steeds geen kansen en uiteindelijk wordt het 0 - 6 en raakt Mark van B. ook nog eens geblesseerd.
Jacob houdt nog heel wat tegen.
Volgende week beginnen we dan maar echt met de competitie tegen het sterke RKAVIC.

Ronald

Zaterdag 6 september 2014

Pancratius 2 - Blauw Wit 2 1 - 3 (0 - 1)

Op het vierde veld van Panca beginnen we met 11 spelers en de zoon van Andre als vlagger. Later nam de vaste grensrechter van het eerste elftal het over van hem.
Het is best warm, zwaar veld en een jonge tegenstander. We zijn redelijk gelijkwaardig. Soms zijn we gevaarlijk met snelle uitvallen en zij krijgen kansen door foutjes van ons. Na een tijd voetballen is het een fout, waardoor de 0 - 1 valt.

Na rust gaan dezelfde 11 verder. We krijgen enkele kansen maar een counter zorgt voor 0 - 2.
We krijgen zelfs een strafschop tegen, maar ze schieten over.
In het laatste kwartier scoort Frans nog met een mooi schot direct uit een voorzet vanaf links.
Theo, ingevallen voor Maikel, schiet de bal voor de zekerheid ook nog even in het net.
Daarna nog enkele grote kansen, maar door weer een fout en een counter komt de eindstand uit op 1 - 3.
Al met al een sportieve wedstrijd, waar het verlies volledig te wijten is aan foutjes.

Ronald

Zaterdag 30 augustus 2014

ASV Arsenal 4 - Pancratius 2 6 - 1 (4 - 1)

Tegen een jeugdig en afgetraind arsenal team beginnen we goed. We hebben het moeilijk en hebben zelf ook wat kansen. Uiteindelijk valt de 1 - 0 helaas. Het verschil is gemaakt en voor rust maken zij er nog drie en wij eentje via Andre.

Na rust komen we er niet echt aan te pas. We staan onder druk en komen er niet echt meer uit.
Uiteindelijk weten we het op 6 - 1 te houden, met hulp van paal en lat.