Wedstrijdverslagen seizoen 2015 - 2016 Hier staat de stand en meer
Zaterdag 16 april 2016

ASV Arsenal Pancratius 2 5 - 0

Om van me het nodige cynisme als vlagger te onthouden, heb ik besloten het verslag van meneer buitenkantje rechts uit de app maar over te nemen. Hoewel ik een redelijke tweede helft heb gezien, is de eerste helft niet om over naar huis te schrijven.

Met heel veel moeite toch weer 11 en een halve man bij elkaar gesprokkeld waarvan 4! invallers. Het complex van Arsenal lag er weer mooi bij en de man aan het water stond er ook nog steeds.
De voorbereiding begint slecht, Japie heeft een leuk en lang 010 nachtje gehad maar is gelukkig ruimschoots op tijd. Desondanks beginnen we helaas maar met 9,5 man. Willem is bijna een dag later door een file op de A6. Het waait hard, de toss waait dan ook de verkeerde kant op.
Arsenal begint met de wind mee en maakt hier maximaal gebruik van de eerste helft.
Binnen 1 a 2 minuten staan we 1 - 0 achter. Volgens de goed vlaggende maar iets cynische vlagger was het 45 seconden.
Na 20 minuten is Willem er gelukkig ook en zijn we weer met z'n 10,5. 10 minuten later is Edu er ook en gaat van baar er uit en staat het 11 tegen 11. Echter is de kaart van Edu verlopen en worden we hier in de rust op gewezen.

Gedurende de eerste helft vindt Arsenal helaas nog 4 keer het net. Deels onnodig, deels terecht. 3x, als ik het juist heb, uit n corner. Hun linksback scoort 3x deze wedstrijd. Ons middenveld werd helaas overlopen en ook waren er de nodige slordige passes.
Met veel energie wordt de tweede helft ingegaan.

Wellicht dat het standpunt "laten we dan in ieder geval de tweede helft winnen" geholpen heeft. De tweede helft wind in de rug maar helaas beperkt aantal kansen gecreëerd. Wij komen wel wat beter in de wedstrijd, winnen wat meer duels. Arsenal blijft echter goed tikken.
Japie pakt weer zijn moment in de 1 op 1 met bloedneus tot gevolg.
Oftewel toch 1 punt gepakt in de tweede helft. Ondanks dat er twee rode kaarten vallen door een strenge scheids een hele faire tegenstander. Duidelijk was dat er vandaag niet meer in zat.
Emile, Joost, Andre en Marinko bedankt voor het meedoen.

Van B.

Zaterdag 9 april 2016

Pancratius 2 FC Aalsmeer 5 2 - 7 (0 - 3)

Aalsmeer, altijd lastig. De laatste jaren zeker, want de laatste keer winst is al een tijdje geleden.
Verlies met 2 – 7 en bij rust al 0 – 3, hoe is het mogelijk? Dat is het mogelijk is, blijkt natuurlijk uit de uitslag.
Om te winnen moet je scoren en dat deed Aalsmeer in de eerste helft heel overtuigend.
Hun spits, die nummer 16, realiseerde gewoon een zuivere hattrick.
Pijnlijk? Ja! Hij kreeg drie opgelegde kansen en het was drie keer raak. Daar waar Panca af en toe een kansje kreeg vanuit de lange bal op Gianni, gaf Aalsmeer net iets meer gas op het middenveld. Nou wil ik Aalsmeer absoluut niet de hemel in prijzen, maar het combineerde gewoon veel beter en ging er bij duels stevig in.
Na een gele kaart en de bijbehorende 10 minuten bedenktijd, hield Aalsmeer zich wat stevigheid betreft gelukkig in.
Helaas had het powerplay van Panca niet het gewenste resultaat. Aalsmeer groef zich in en er was bijna geen doorkomen aan. Waar ze vandaan kwamen weet ik niet, maar als Gianni de bal had, stonden er meteen drie verdedigers voor hem. Ze waren blijkbaar als de dood voor hem.
Helaas bleef een aansluitingstreffer uit in de eerste helft, ondanks enkele goede kansen.

Na de rust loop ik met Jacob op naar het veld en uit mijn bezorgdheid over het mogelijke wedstrijdverloop van de tweede helft. Volgens hem hoef ik me geen zorgen te maken, want er is in de kleedkamer het nodige besproken.
Dat hij er vervolgens de komende 45 minuten nog vier om zijn oren zou krijgen, had hij natuurlijk ook niet voorzien en dat ondanks weer een aantal goede reddingen.

Voor de vierde keer trapt Panca af en het spelbeeld is meteen hoopvol. Na enige wissels en nog meer jeugd lijkt het tij gekeerd te kunnen worden. Er wordt in ieder geval wat beter gecombineerd en meteen druk naar voren gezet.
Helaas valt uit het niets de 0 – 4. De eerste kans die Aalsmeer krijgt deze helft, is meteen raak.
Jelle zorgt nog voor een sprankje hoop, door vanaf de rechterzijde, buiten het strafschopgebied, de bal prachtig in de linker kruising te plaatsen. Wat mij betreft, toch wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd.
Sinterklaas is volgens mij toch al enige tijd het land uit, maar blijkbaar is men toch overgegaan tot iets van een pakjesmiddag. Nou wil ik niemand zwart maken, maar het leek wel matchfixing. Tot wel drie keer aan toe komt de bal op miraculeuze wijze bij een aanvaller van Aalsmeer terecht en binnen no-time staat Panca met 1 – 7 achter.
Tegen het einde van de wedstrijd maakt Gianni na een prachtige solo, zonder bijna als gebruikelijk op vrijstaande medespelers te letten, de tweede treffer voor Panca.
In de laatste minuten van de wedstrijd gaat de nummer 14 van Panca, spelend vanuit zijn hart, er nog even stevig in op een speler van Aalsmeer. Volgens deze Hazes-fan was het niet meer dan een schouderduwtje. Maar volgens mij en nog wat andere waarnemers leek het nog net niet op een aanslag, waarbij deze kleine vogel er toch ietwat onnodig hard inging. Dat je daar geen vrienden mee maakt, verbaast niemand.
Vreemd eigenlijk, want ik kan me wedstrijden voor de geest halen, dat hij tijdens de wedstrijd heel aardig een praatje maakte met zijn directe tegenstander en een handje gaf na een overtreding.

Tenslotte.
Het raakt me toch wel om Panca te zien verliezen, terwijl ik als onpartijdige man, met een geel shirt en indien nodig blazend op een FOX40, mee ren op veld.
Gelukkig bieden een biertje, de schaal met bittergarnituur en mijn broodje bal enige troost na de wedstrijd.
Volgende week Arsenal uit. Ik ben benieuwd naar de selectie, die door onze TD bij elkaar geschraapt moet worden.

Knarf

Zaterdag 2 april 2016

Amsterdamse Bos 4Pancratius 2 0 - 5 (0 - 3)

Hoe schrijf ik nou een verslag? Vooral, omdat ik helemaal niet van plan was om überhaupt een verslag te schrijven.
Op de app verscheen geen samenvatting van Ronald, dus voelde ik mij min of meer verplicht. Als Ronald zou willen dat hij mij begreep, dan had ik het wel anders uitgelegd.
Gewoon doen, volgens een NIKE reclame. Verzin wat. Mooier nog, fantaseer wat over 22 mannen, die het leuk vinden om op een zaterdag achter een bal aan te rennen. Tijdens deze wedstrijd zelfs achter een officiële Eredivisiebal.
Als speler merk je en voel je dat. De bal is immers een essentieel onderdeel van spel.
Niet te zacht, maar zeker niet te hard. De bal moet immers ook af en toe met het hoofd geraakt kunnen worden.
Dat sommige spelers liever helemaal niet koppen, blijkt altijd tijdens de wedstrijd maar weer, wanneer de meute tevergeefs smeekt om vooral voor de stuit de bal te beroeren.

Maar dat even terzijde. Laat ik eens hebben over de man van de wedstrijd.
In mijn optiek Jacob. Wat is hij toch goed in 1 tegen 1 situaties. Dat waren er best wel veel.
Omdat hij hierdoor de nul hield, ontnam hij de tegenstander ieder sprankje hoop, om op wat voor manier dan ook terug in de wedstrijd te komen.
Na de wedstrijd werd hij door Amsterdams Bos (hierna: het Bos, omdat ik geen heb om iedere keer Amsterdamse te typen) bevraagd waar hij vandaan kwam. Geleend van het eerste? Ze waren behoorlijk onder de indruk van hem en het kostte Jacob behoorlijk wat overtuigingskracht om aan te geven, dat hij echt bij Pancratius 2 hoort. Tijdens de thuiswedstrijd stond Hans in de goal.

Okay, voor hem stond natuurlijk ook nog eens een dijk van een verdediging, onder aanvoering van meneer buitenkantje rechts. Alhoewel ik dat buitenkantje rechts vandaag niet vaak heb gezien.
Het was gewoon degelijk. Maar wat wil je, als je Lionel, Henk en Jos in de buurt hebt staan.
Dat geeft vertrouwen. Zo ook met een middelveld, dat gevormd werd door Jelle, Andre, Miguel en de onverzettelijke Edu. Jazeker, kanshebber Edu. En dat zonder op bepaalde zaken vooruit te lopen. Mijn punten krijgt hij of hij moet het, zoals meneer buitenkantje rechts uit ervaring weet , tijdens de laatste wedstrijd wel heel erg verprutsen.
Om voor de nodige treffers te zorgen, stonden Gianni (terug van weggeweest) en Ramon paraat om de verdediging van het Bos het leven zuur te maken. Dat is ook aardig gelukt. Menige poging tot uitverdedigen voor het Bos werd een hels karwei, waardoor het Bos hun middenveld noodgedwongen moest overslaan en koos voor de lange bal.

Al met al een sportieve wedstrijd waarbij het bij Pancratius nu eens allemaal wel lukte en bij het Bos helemaal niet. Om te winnen moet je scoren en dat blijkt.
Het spelbeeld laat veel overtuiging zien bij Pancratius en na een klein kwartier zorgt Andre, na een voorzet van Jelle, voor de openingstreffer. Dat het zelfvertrouwen van Jelle alleen maar groter wordt tijdens dit seizoen, blijkt als hij fraai de 0 – 2 voor zijn rekening neemt.

Heeft Edu iets tegen scheidsrechters? Je zou het bijna gaan denken. Niet zo lang geleden pleegde hij op mij een aanslag, om na de wedstrijd nog eens het resultaat van deze aanslag met rest van de wereld te delen. Maar dat was nog gewoon een bal snoeihard op mijn rechteroor.
Nu beukt hij gewoon met de ellenboog de, op dat moment toch wel behoorlijk in de weg lopende, scheidrechter de wedstrijd uit. Edu zou hem echt niet gezien hebben. De arme man kon echt geen kant meer op.
Volgens kenners is dit misschien wel een nieuwe specialiteit van Edu of is het iets tussen hem en zijn schoonvader.
De goede man, die toch echt wel redelijk goed floot, verdween en zou nu met een brace moeten herstellen.

Een speler van het Bos nam het fluitje over en al snel bleek, dat bleek het Bos ineens een twaalfde speler in veld had staan.
Gelukkig was het Bos zo sportief, dat ze hem corrigeerden, na een aanslag op Gianni in de 16.
De aan het Bos gegeven vrije trap, werd omgezet in een strafschop voor Pancratius.
De penalty werd weergaloos ingeschoten door Edu. Iets waar Henri een voorbeeld aan kan nemen.
Met een voorsprong van drie doelpunten kon met een heerlijk gevoel de kleedkamer worden opzocht, om te genieten van heerlijk bekertje thee.

Normaal gesproken, kies ik meestal voor een broodje bal. Maar omdat ik het niet helemaal vertrouwde vandaag, koos ik voor een patatje oorlog. Ook dat bleek geen verstandige keuze, want ik heb in zekere mate de hele middag nagenoten, zoals men kan nagenieten van een rookworst van de HEMA, die drie keer voorbij komt. Gelukkig bestaat er altijd nog zoiets als Malox.

De tweede helft was heerlijk om te aanschouwen. Ondanks een extra, best wel goede en snelle, spits bij het Bos, waren er meer kansen voor Pancratius dan voor het Bos. Jos kibbelde af toe wat met die spits, maar daar bleef het gelukkig bij.
Marenko viel in aan de linkerkant op het middenveld en Edu genoot vanaf de zijkant, omdat het zijn beurt was. Henk liet zich tijdens de tweede helft vervangen door Henri en Jelle maakte plaats onze andere Andre, de hofleverancier van de jeugd uit zijn elftal. Later deed Edu weer mee, maar wie hij heeft vervangen, dat weet ik niet meer. Ik werd min of meer door Ronald gedwongen om mijn kwaliteiten als grensrechter te laten zien.
Door mijn opperste concentratie heb ik alleen oog voor de zijlijn en de laatste man. Daarom mistte ik de 0 – 5 van Gianni met het hoofd en dacht ik, dat Jelle had gescoord op aangeven van Marenko.

Het vierde doelpunt, niet te vergeten, was een echte spitsengoal, zoals in het team alleen Gianni ze maakt. 10 minuten na de rust breekt Gianni oogstrelend door en legt de bal fraai achter de keeper van het Bos in het net. Wanneer Gianni op dreef is, houd ik mijn hart vast. Ik zie de aanslagen aankomen. Vandaag gelukkig zonder blessureleed, maar wel weer een schop, die leidde tot de tweede strafschop van de wedstrijd. Om Henri toch zijn tweede doelpunt te laten meepikken, mocht hij vanaf 11 meter aanleggen. Het geluid van de bal tegen de linkerpaal moet tot lang na wedstrijd in zijn hoofd hebben nagegalmd.
Anders wel bij mij, terwijl ik deze wedstrijd van mij afschrijf.
Goed gedaan mannen. Jullie hebben een puike wedstrijd gespeeld en ik ben trots op jullie.
Vooral omdat ik heb genoten van jullie plezier waarmee werd gevoetbald en dat voelde ik duidelijk aan de zijlijn.

Knarf

NB
Ik heb getracht de wedstrijd zo natuurgetrouw weer te geven.
Heb ik echter iets verkeerd vermeld, laat het me dan weten. Dan pas ik het aan.

Zaterdag 19 maart 2016

Pancratius 2 VVA/Spartaan 3 2 - 4 (2 - 2)

Vol goede moed begonnen we aan de thuis wedstrijd tegen VVA Spartaan. Met een op papier geen onaardig team.
Een mooie mix van routine en jeugdig enthousiasme.
We begonnen niet onaardig al kwamen wij na een ongelukkig duel in de zestien met 1-0 achter.
Echter good old Dré, onze all time topscorer, bracht ons met een lelijk en een schitterend doelpunt, na prima assist van Raymond, op een 2 - 1 voorsprong. Voor rust kwam VVA echter op gelijke hoogte. 
Afwachtend optreden van onze defensie was hier debet aan.
Dit was ook de ruststand al dacht Lionel dat we al op een 3 -2 achterstand stonden…

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Een veel beter VVA stuurde Pancratius van kastje naar de muur.
Waar Pancratius grossierde in balverlies, hield VVA de bal netjes in de ploeg.
Hierdoor kwamen de kansen en dit resulteerde in de 2 - 3 en 2 - 4.
De irritaties liepen op bij Pancratius en VVA was niet beroerd om het vuurtje wat aan te wakkeren.
Uiteindelijk besloot Frank om bij het laatste opstootje iets eerder dan gepland af te fluiten.
Helaas een nederlaag, die geheel aan ons zelf lag.
Dus vooral eerst naar jezelf kijken en dan pas naar een ander.
Fijn weekend!

Mark K.


Zaterdag 12 maart 2016

RAP 9 Pancratius 2 2 - 2 (1 - 0)

Na alle beetjes bij elkaar geschraapt te hebben starten we met 9,5 man.
We houden de 0-0 en na een kwartier sluit Edu aan en zijn we compleet.
We hebben het moeilijk maar houden door positieve vechtlust en een formidabel keepende Jacob stand.
Vlak voor rust valt toch de 1-0.
Hans zijn accu is leeg en hij laat zich vervangen door Lee.

Zoals wel vaker dit seizoen stropen we de tweede helft nog wat meer de mouwen op en gaan rustiger maar beter voetballen.
Edu maakt uit een terechte penalty de 1-1. Uit een ongelukkige bal die wel door drie paar benen gaat maakt RAP de 2-1.
Na wat kansen over en weer besluit zijn schouders er onder te zetten en schiet Ramon fantastisch met een dropshot de 2-2 binnen. Vlak voor tijd mist Lee de kans op de overwinning. Blijft helaas gelijk. Heerlijk weer, leuke wedstrijd, terechte uitslag en een goed fluitende scheids.
Martijn, Jesper, Maarten, Lee en Geoff dank voor het meespelen.

Jos

Zaterdag 5 maart 2016

Pancratius 2 ZSGO/WMS 3 3 - 4 (1 - 3)

Op het oude kunstgrasveld beginnen we goed en onze Andre Groot fluit.
Kans na kans en Linho maakte de 1-0. Daarna regende het kansen voor ons.
Helaas haalde de keeper zelfs de grootste kansen tegen.
Door geklungel en steeds meer balverlies werd het 1 - 1, 1 - 2 en 1 - 3.
Bij 1-2 werd zelfs een penalty van ons (genomen door Linho omdat niemand anders wilde) door hun keeper gestopt.

Chaos en we waren gestopt met voetballen.

In de rust een klein beetje herorganiseren en de tweede helft was er weer iets meer structuur, maar echt kansen creeren bleek moeilijk en het werd 1-4. Later maakte Ali de 2-4. Met Joost erbij willen we wat meer druk zetten. Het is Joost zelf die een beauty maakt over de keeper. De aansluiting, maar het blijft bij 3-4.
Andre prima gefloten.
Zij hadden over het geheel ook meer kansen en wij waren te onrustig en hadden teveel balverlies.
Concurrentie verliest ook, dus het blijft spannend.
Ronald

Zaterdag 20 februari 2016

Vlug en Vaardig 3 Pancratius 2 1 - 4 (0 - 3)

Winst met overtuiging.
Enerverende wedstrijd in de regen.
Met dank aan de jeugd van zondag.

Zaterdag 13 februari 2016

Swift 9 Pancratius 2 2 - 3 (2 - 0)

Superlatieven schieten te kort. Waren zij nou zo slecht of waren wij nou zo goed.

Voor de wedstrijd maakt Jacob nog een opmerking over een vorige wedstrijd tegen Swift.
Toen stond Panca na 10 minuten met 2 – 0 achter. Ik grapte er wat over naar onze goalie en dacht er het mijne van. Het zal toch wel niet zo’n vaart lopen.

Het was overigens prima voetbalweer op het nieuwe kunstgras van Swift.
Een waterig zonnetje zorgde nog voor enige warmte langs de lijn.
Toen dat zonnetje verdween, bracht de skybox van Swift uitkomst.
Want toen de wedstrijd 10 minuten onderweg was, hield van ellende de zon het ook voor gezien.
Waarom dan? Simpel, binnen 10 minuten werd tegen een achterstand van 2 – 0 aangekeken.

Tijd om met patatje oorlog lekker achter glas de rest van de wedstrijd te aanschouwen en Dré het zoveelste cadeautje te zien weggeven. Gelukkig stonden Jacob en Raymond in de weg.
Af en toe leek het wel pakjesavond voor Swift, met Panca als Sinterklaas. Wat werden er in de eerste helft veel ballen weggegeven. Bij rust had het wel 6 – 0 kunnen staan.
Waren er dan geen kansen voor Panca? Jazeker wel. Gianni was al gevaarlijk in de eerste minuut en een vrije trap van Edu belandde op de paal.
Naarmate de wedstrijd vorderde, ontwikkelde zich ook het zelfvertrouwen.
Lionel en Jos kwamen steeds beter in de wedstrijd.
Edu ging steeds sneller handelen, omdat hij als spelverdeler behoorlijk op de huid werd gezeten door een fel en geniepig Swift.
Hij mopperde af toe op zichzelf, wat hem blijkbaar steeds beter deed voetballen.
Hans verzette, ondanks 70% minder zicht aan het rechteroog, veel werk als rechtsback. De aanvallers van Swift hebben zijn slidings nog niet goed door en zo slaat hij menig aanval af.
De eerste helft blijft rommelig met af en toe een opstootje.

Na de rust neemt Geoff de plek over van de moegestreden amigo Wilhelm en Henk vervangt, als een rots in de branding, Hans.
In de skybox heb ik gezelschap gekregen van Theo en een verkleumde Charles, de vader van Rene.
Tot ver in de tweede helft heeft Charles niet door dat hij achter glas zit, waardoor de mannen op het veld zijn aanmoedigingen niet horen. Dat is pas beleving.

De tweede helft. Tsja, wat zal ik daarover zeggen.
Geweldig. Subliem. Welverdiend. Spannend. Opwindend.
Dat laatste zeker, want een aantal spelers had tot lang na de wedstrijd last van een flink doorbloed lichaamsdeel.

Na de zoveelste gemiste kans van Swift merk ik terloops tegen Charles op, dat Panca de wedstrijd gaat winnen.
Want als je zoveel kansen laat liggen, dan verlies je. Je verdient het dan gewoon niet om te winnen.
Panca combineert steeds beter en bij vlagen zelfs oogstrelend.

Ramon ontregelt de opbouw van Swift effectief met hier en daar een duwtje. Gianni heeft het zwaar en krijgt als snelle spits niet de bescherming van de scheidsrechter, die hij verdient.
Door steeds meer druk naar voren krijgt Panca een penalty door opzichtig hands van Swift.
Aangeschoten hands wordt zelfs nog met de nodige wanhoop geclaimd. Edu zorgt, door een strak ingeschoten onhoudbare penalty, voor de aansluitingstreffer.
Niet veel later scoort Dre vanuit een rommelige aanval. Zijn doelpunt wordt afgekeurd, vanwege vermeend buitenspel.

Na een opstootje, als gevolg van de zoveelste overtreding op Gianni, gaan Theo, Charles en ik, van opwinding de skybox uit,
om vanaf de zijlijn wat extra olie op het vuur te gooien.
10 tegen 10, want Gianni en een speler van Swift moeten 10 minuten afkoelen met geel.

Of het heeft geholpen weet ik niet , maar niet veel later maakt Raymond op aangeven Reany de gelijkmaker.
Swift is het helemaal kwijt en zonder enige structuur proberen ze aan te vallen.

Met het schuim in de mondhoeken is Henk de rots in de branding van Panca. Een breker.
De wanhoop slaat toe bij Swift, wanneer Reany zijn gram haalt, door na de nodige aanslagen op zijn enkels het winnende doelpunt te maken. Geweldig, wat een ontlading.
Dré heeft zich na een ongelukkige botsing nog laten vervangen door Lee.
Met Lee in spits en Ramon op het middenveld blijft er druk naar voren en Swift kan het verschil niet meer wegpoetsen.

Wat maakte het verschil vandaag? Ronald langs de lijn?
Hetzelfde roepend als in het veld. OPSTELLING!
Hoe vaak? Heel vaak!

Man van de wedstrijd? Mannen van de wedstrijd! Alle 16!

Goed gedaan mannen!

Frank

Zaterdag 23 januari 2016

Sloterdijk 2 Pancratius 2 NULL - NULL

Frits van Turenhout kent u hem. Hij dankte zijn beroemdheid vooral aan de manier van uitspreken van de 0 - 0 uitslag, die hem de bijnaam Mister Null-Null opleverde.
Dat was ook de eindstand na een enerverende wedstrijd, met dank aan de hulptroepen van Andre Groot.
Het was een mooie pot, met veel strijd en in de eerste helft iets meer kansen voor Sloterdijk.
Een bal op de paal en een bal op de kruising bij aanvallen van Sloterdijk, hielden de billen van Panca bij elkaar van de spanning.
In ieder geval bij de fans van Panca.
Vlak voor rust gaf Lionel nog een fraaie assist aan de jeugd van Sloterdijk.
Gelukkig was Jacob in vorm en voorkwam hij op uitstekende wijze een achterstand.

In de tweede helft best wel veel kansen voor Panca, maar het schortte wat in de afronding.
De in de ogen van sommige spelers goed fluitende scheidsrechter had niet de lef om een penalty te geven en even later een rode kaart te geven voor het neerhalen van een doorgebroken speler.
Het is maar hoe je bekijkt. Hij ging toch voor de bal, maar daar liep een speler tussen.
Wat lijken die enkels toch op een bal. Dat heeft Gianni helaas meerdere keren moeten voelen.
Na 40 minuten in de tweede helft vond de scheidsrechter het welletjes.
Een aantal spelers van Panca blijkbaar ook. Jelle en Jesse nog bedankt voor jullie tomeloze inzet.

Null – null, terecht of niet terecht.

Ronald, met beetje van Knarf

Zaterdag 12 december 2015

Pancratius 2 ASV Arsenal 6 2 - 1 (1 - 0)

Op een zachte eerste veld beginnen we tegen Arsenal. De jarige Wilhelm als wissel.
Gianni en Patrick missen kansen en we zijn iets beter.
Frank geeft een penalty nadat Gianni is neergelegd.
Edu schiet de penalty onberispelijk in.
Na rust gaan we op dezelfde voet verder, maar helaas maakt Arsenal uit een goede aanval gelijk.
Frank heeft nog even last van een harde bal op zijn oor, met dank aan Edu.
Na even langs de lijn te zijn hersteld maar, keert hij gelukkig weer terug.
Vlak voor tijd geeft Edu een prachtige steekbal op Gianni, die het fraai afmaakt.
Kort daarna fluit Frank af, mede vanwege het zicht dat door de invallende duisternis steeds minder wordt.
Welverdiende overwinning door een goede wedstrijd tegen pittige tegenstander.
Een heerlijke afsluiting van het jaar, met Edu in een goede hoofdrol.
Het bittergarnituur wacht.

Fronald

Zaterdag 5 december 2014

Pancratius 2 Germaanse Eland 2 2 - 1 ( 0 - 0)

Een wel heel verdiende overwinning op een toch wel heel vervelende tegenstander.
Ze wisselen ieder jaar van club. De jankerds.
Ze trappen erop los, maar kunnen zelf niet incasseren.

Op het gladde eerste veld beginnen we goed.
Uit counters wordt de Germaan gevaarlijk maar met 0 - 0 gaan we de rust in.

Na rust gaan we goed verder. De Germaan blijft zeuren en helemaal als Gianni uit onze counter de 1 - 0 maakt.
Redelijk snel al maakt de Germaan gelijk.
Een snelle aanval van ons eindigt via Lee op de paal en het is Edu die uit een vrije trap de jankers van de Germaan afstraft: 2 - 1.
In de slotfase wordt de Germaan niet meer gevaarlijk.

Fronald


Zaterdag 14 november 2015

FC Aalsmeer 5 Pancratius 2 4 - 2 (2 -1)

Helaas verloren.
Wat is toch aan de hand, wanneer we
tegen Aalsmeer spelen de laatste jaren?

Wel 0 - 1 voor gestaan door een goal van Gianni.
Nog voor rust al 2 - 1 achter.
Pas toen het 4 - 1 stond, maakten wij nog de 4 - 2 via Gianni.

Ronald

Zaterdag 7 november 2015

Pancratius 2 Amsterdamse Bos 4 2 - 2

We beginnen om 3 uur tegen het Amsterdamse bos met 14 man waarvan er 3 spelers niet 100 procent waren. Het veld is zwaar en na handjes schudden (een vast ritueel?) beginnen we matig.
Gianni krijgt een grote kans op 1 - 0 maar de bal gaat net naast.
De tegenstander scoort twee keer uit snelle uitvallen en zo staan we halverwege de eerste helft op 0 - 2.
We schakelen een tandje bij en via een eigen doelpunt wordt het 1 - 2 en kort daarna laat Gianni zijn klasse zien en maakt prachtig 2 - 2. Gelijk na het doelpunt gaan we rusten.

De tweede helft gaat gelijk op en Gianni moet de 3 - 2 maken maar Frank zag niet dat de bal over de lijn was, volgens Gianni.
Vijf minuten later schiet Gianni op de kruising.
Ook de tegenstander krijgt 2 kansen maar gelukkig staat ons weekendje weg in de weg. Schoten van Edu, Mark en Ramon gaan naast of over.
In de slotfase kopt Koot bijna de 3 - 2 binnen maar de bal wordt op de lijn gered. Eindstand 2-2.

Rene bedankt voor de biertjes en mannen een fijne wedstrijd morgen.

Andre


Zaterdag 31 oktober 2015

VVA/Spartaan 3 Pancratius 2 2 - 2 (0 - 1)

Om 1 uur moesten we tegen VVA/Spartaan. Prachtig weer en iedereen druppelde langzaam binnen.
De wedstrijd begon met handjes schudden. We beginnen matig aan de wedstrijd, maar nemen daarna het heft in handen.
Gianni wordt diep gestuurd en met de turbo erop scoort hij de 0 - 1.
De scheidsrechter speelt een negatieve rol en onthoudt ons zeker 1 penalty.
Twee keer fluit hij voor buitenspel, terwijl de grensrechter terecht de vlag naar beneden hield.

De tweede helft staan we onder druk, maar we houden lang stand.
Maar, nadat Romario rood kreeg, werd het steeds lastiger. Een poeier van afstand betekent de 1 - 1.
Hans verwachtte een stuiter en de bal ging tussen zijn benen het doel in.
Koot stuurt met een mooie assist Gianni diep en die maakt knap de 1 - 2.
VVA maakt in slotfase 2 - 2 in een wedstrijd, die wij door de scheidsrechter nooit konden winnen.

Mannen we hebben geknokt. Top.
Ramon sterkte en heren tot dinsdag.

Dre.

Zaterdag 17 oktober 2015

Pancratius 2 RAP 9 5 - 0 (3- 0)

We beginnen goed tegen RAP en al snel geeft Ronald de bal af aan Gianni, die fraai afmaakt.
Even later is de assist van Rene wederom is het Gianni die scoort. 2 – 0!
Twee kansen, twee goals. RAP valt enthousiast aan en wij scoren.
Vlak voor rust legt Koot met zijn hoofd de bal bij Andre. Heel mooi zorgt Andre voor de ruststand, 3 – 0.

Ne de rust hetzelfde beeld, maar we missen veel kansen. Uiteindelijk is het Gianni, die de score in counters uitbreidt naar 4 – 0.
Ten slotte is het Gianni die voor de eindstand zorgt, na een mooie pass van Van Baar.
Mooie uitslag tegen sportieve tegenstander.
Om niemand te pikeren, geef ik nog even door, dat we oogstrelend combineerden.

Ronald.

Zaterdag 10 oktober 2015

ZSGOWMS 3 Pancratius 2 2 -2 (1- 0)

Prachtig weer, een goed veld, Frank op hun verzoek als gastscheidsrechter en een jarige Ramon.

We beginnen goed, combineren leuk en krijgen goede kansen. Maar de bal wil er niet in.
Zowel Ramon als Bakker missen grote kansen. De goal valt en uiteindelijk maakt de tegenstander 1 – 0.

Na rust verder met Gianni en Romario als spitsen. We beginnen zeer moeizaam een de tweede helft.
ZSGO/WMS maakt helaas vanuit een corner de 2 – 0. Teleurgesteld gaan we verder. Edu maakt vauit een penalty de 2 – 1.
We drukken door, maar door het commentaar van ZSGO/WMS houdt Frank het als gastscheidsrechter voor gezien.
Een speler van ZSGO/WMS neemt het over.
We drukken door en vanuit een voorzet van Edu scoort Ramon zijn verjaardag doelpunt. 2 – 2.
Daarna nog veel kansen. Het is vooral Romario, die net niet bij de de bal kan.
Na een wel heel korte tweede helft fluit de scheids af.
Helaas twee verliespunten, want we waren beter.

Ronald.

Zaterdag 3 oktober 2015

Pancratius 2 Vlug & Vaardig 3 5 - 2 (2- 1)

Vrijdag was er nog enige twijfel of de wedstrijd tegen V&V nog wel door zou gaan, omdat V&V wellicht te weinig spelers beschikbaar zou hebben.
Gelukkig ging de wedstrijd door. Prachtig weer maar een redelijk zwaar veld waren de opmaat voor een mooie wedstrijd.

Er wordt voortvarend begonnen en er zijn meer dan voldoende kansen. André schiet een bal voorlangs op de tweede paal en Edu mist een penalty. Geheel tegen de verhouding in komt V&V op voorsprong. Na een niet onhoudbaar schot op ons goal glijdt de bal door de handen van gelegenheidskeeper Raymond en V&V heeft hem voor het intikken.
In de dertigste minuut maakt René op fraaie wijze de gelijkmaker. Vanuit een door Edu genomen vrije trap kopt hij de bal binnen.
Scoren met het hoofd is iets dat René niet vaak doet, maar op slag van rust herhaald hij het.
Na een hakje van Edu geeft Ronald de bal goed voor en wederom kopt René de bal binnen en zorgt zo voor de welverdiende voorsprong.

In een iets gewijzigde samenstelling wordt aan de tweede helft begonnen. Het lijkt wel of de temperatuur een rol speelt, want het spel gaat een stuk trager. Het zal de zware grasmat wel zijn.
In de zeventigste minuut kopt Ramon een voorzet van Edu door. De bal komt bij Wilhelm, die zich dit buitenkansje door niets en niemand laat ontnemen. Op fraaie wijze schiet hij de bevrijdende 3 – 1 binnen.
Acht minuten later maakt Romario de 4 – 1 na een onderschepping van Edu.
Vlak daarna valt toch nog de 4 – 2 en V&V begint toch nog hoop te krijgen en geeft plots meer druk naar voren.
Echter, zonder het voor V&V gewenste resultaat.
Er wordt geduldig gevoetbald, goed gecombineerd en de bal gaat lekker rond.
Dit leidt er toe dat Gianni 2 minuten voor tijd ook zijn doelpuntje meepikt en de eindstand bepaald op 5 – 2!
Vanuit een vrije trap van V&V onderschept de scheidsrechter nog de bal met de heup en fluit de wedstrijd af.
Al met al een goede wedstrijd met een bijzondere hoofdrol voor Edu, die wel bij heel veel acties betrokken was.

R&F.

Zaterdag 26 september 2015

Pancratius 2 Swift 9 5 - 3 (1 - 2)

Na een week van heel wat regen is het dan eindelijk prachtig weer. Veld 1, normaal gesproken een knollenveld, ligt er goed bij.
Er is een ruime selectie aanwezig en Jacob is ook weer van de partij. Hans kan eindelijk weer vanaf zij vertrouwde rechtsbackpositie spelen. Langs de lijn heeft zich een ruime schare fans verzameld.

Na de aftrap wordt meteen de aanval gezocht. Er wordt redelijk druk naar voren gezet, maar de combinaties blijven achterwege. Hierdoor is er veel ruimte op het middenveld.
De eerste aanval van Swift leidt meteen tot een tegendoelpunt en zo is de stand na 5 minuten 0 – 1.
Nog geen 5 minuten later krijgt Swift een tweede kans en weer is het raak. 0 – 2.
Pancratius laat zich niet ontmoedigen en de schouders worden er onder gezet.
Voor de rust is het de hardwerkende Ramon, die na een steekpass van Gianni, op fraaie wijze voor de aansluitingstreffer zorgt.

In de rust wordt in de kleedkamer het nodige besproken en een aantal wissels doorgevoerd.
Remco maakt zijn seizoensdebuut en Henk maakt is ook weer van de partij.
Lionell heeft de boel achterin meer onder controle.

Na 10 munten breekt Gianni door, na een fraaie lange pass van Jos. Niet te houden voor de verdediging van Swift hij schiet de bal op lat. De bal, die van de lat komt, wordt eenvouidig door de oplettende Romario K binnengetikt en zorgt hij zo voor de gelijkmaker.
De vreugde is helaas van korte duur. Vanuit een corner maakt Swift een rommelgoal en wordt er weer tegen een achterstaan aangekeken.
Met beter combineren en tomeloze inzet wordt de aanval gezocht. Op aangeven van Gianni maakt René omringd door 3 tegenstanders weer gelijk. De overwinning ligt voor het grijpen.
Na nog wat kansen, onder meer een vrije trap van Edu, maakt Gianni van afstand wel een heel fraai doelpunt.
Ver buiten de 16 meter schiet vanaf hij grote afstand bij de rechterzijlijn de bal in de rechterbovenhoek.
De kleine keeper van Swift is volledig kansloos. Eindelijk de welverdiende voorsprong.
Swift gaat wat opportunistischer voetballen en minder afwachtend.
Hierdoor ontstaat nog een 1 tegen 1 situatie van een aanvaller van Swift tegen Jacob. Jacob weet de aanval als geen ander af te slaan en voorkomt hiermee een tegendoelpunt.
Vanuit een doorbraak over links haalt Gianni nog maar eens uit. Door de stuit gaat de bal onder de keeper door en realiseert zo de eindstand.
Swift wisselt nog even van keeper en zet alles op de aanval, maar zonder het gewenste resultaat.
Een welverdiende overwinning in een wedstrijd waar vooral de tweede helft zeer overtuigend was.

Knarf.

Zaterdag 19 september 2015

De Germaan/Eland 2 Pancratius 2 6 - 2 (3 - 1)

Het kon bijna niet misgaan. Goed weer, gras, mooi veld., een bijna overschot aan spelers, Wilhelm met een nieuwe auto, Romario met gebakjes en Jos zonder pieperdienst op de lijst.
We begonnen rommelig, maar de De Germaan ook.
Volgens Hans een team, dat destijds bij Badhoevedorp ingeschreven stond, waar wij ook al eens tegen gespeeld hadden.
Uit een mooie pass van Van Baar, ging Gianni op snelheid naar de goal en maakt heel fraai de 0 – 1.
Even later ging Gianni alleen op de keeper af, maar een over duidelijke penalty werd door de scheidsrechter niet gegeven. Deze scheidsrechter kwam de hele eerste helft de middencirkel bijna niet uit.
Helaas worden achterin een paar cadeautjes weggegeven en buitenspel keer op keer afgewezen door de scheidsrechter.
Het gevolg hiervan is dat De Germaan voor rust nog uitloopt naar 3 -1.

Na de rust trokken we weer ten aanval en het leek wel Sinterklaas achterin, met al die cadeautjes.
De Germaan loopt simpel uit naar 6 – 1. Er wordt wel aangevallen, maar te weinig gecombineerd en vrij gelopen.
Uit een voorzet kan Romario (met baard) toch nog 6 – 2 maken.
Het klink misschien vreemd, maar De Germaan was een matige tegenstander, waarvan gewonnen had kunnen worden. Zonde van alle fouten, het commentaar en de onnodige nederlaag.

De gebakjes en de bittergarnituur smaakten overigens prima.
Ronald.

Bekerwedstrijd
Zaterdag 22 augustus 2015

Pancratius 2 - VVA/SPARTAAN 5 3 - 3 (0 - 2)

We beginnen met chaotische voorbereiding.
Om half 3 staan we klaar met 8 man en een nerveuze fotograaf.
Uiteindelijk 13 man en een schitterende teamfoto met maar liefst 2 Romario‘s.
Een garantie voor succes, zou je denken. VVA/SPARTAAN bestaat uit een wel heel jong gezelschap en ze hadden er zin in.
We beginnen ietwat onwennig en Hans, onze keeper, wordt diverse keren op de proef gesteld.
Uiteindelijk moest ook Hans buigen en gaan we de rust in met een 0 – 2 achterstand.
Tijdens de rust wordt alles opnieuw neergezet voor een frisse start.
Helaas 0 – 3.

Maar toen…

De Gianni Connection komt in actie.
Eerst Gianni zelf 1 - 3. Vervolgens Edu uit een penalty 2 – 3 en toen Romario 3 – 3.
Een mooi gelijkspel tegen een tegenstander, die zich afvraagt, hoe dit nu heeft kunnen gebeuren.
Alle kans dus op de tweede ronde! Volgende Devo 58.

Mark K.

Copyright 2016 MF. All Rights Reserved.
Koppelingen enzo Homepage van Pancratius ARCHIEF